Vegan komkommerdip

komkommer - dip - dippen voor rauwkost

De komkommer is een van de populairste snack groenten in Nederland. Het is een vruchtgroente en behoort tot de familie van meloen en courgette. Komkommer groeit in Nederlandse kassen, maar komt ook uit Zuid-Europese landen, met name Spanje. En is het hele jaar door verkrijgbaar.

Deze vegan komkommerdip is lekker voor bij de borrel, op een verjaardag, als voorgerecht of gewoon lekker om te snacken voor de tv …

Vegan komkommerdip wat heb je nodig?

  • 1 komkommer
  • 2 deciliter soya yoghurt
  • 2 theelepels azijn
  • peper zout naar smaak
  • 1 teentje knoflook
  • 10 basilicum blaadjes

Vegan komkommerdip, zo maak je het …

  • Spoel en snijd de komkommer in stukjes of dunne schijfjes. Doe ze in een kommetje met de azijn. Zo trekt de azijn lekker in de komkommer.
  • Pers de knoflook en plet de basilicum of snijd het in stukjes.
  • Doe de soja yoghurt in een schaaltje of kommetje en doe de knoflook, basilicum en komkommer erbij en roer alles goed door elkaar. Voeg de peper en zout naar smaak toe.

Serveer het met rauwkost

Je kun er eigenlijk alles wel aan rauwkost wel bij serveren. Enkele voorbeelden

  • Wortel
  • Radijs
  • Komkommer
  • Tomaat
  • Bloemkool
  • Bleekselderij
  • Dit zijn zomaar een aantal lekkere voorbeelden

Vegan romige courgettesoep

Chiapudding voor als je ‘s ochtends haast hebt …

Gezichtsmaskers welke soorten zijn er?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *