Ben jij ook zo gek op nacho’s? Sowieso ben ik dol op de Mexicaanse keuken. Het was alweer even geleden dat ik nacho’s uit de oven at. Met zelfgemaakte guacamole, vegan zure room, salsa en uiteraard vegan gesmolten kaas. Vegan nacho’s je kunt ze eten als hoofdgerecht, bijgerecht of als lekkere snack. En ze zijn super makkelijk om te maken!
Wat heb je nodig voor deze lekkere Vegan Nacho’s?
Voor 2 personen
15 minuten
Benodigdheden: Oven schaal/bord, koekenpan, knoflookpers
Ingrediënten
- 150 g nacho chips
- 1 el olijfolie
- 80 g vegan kruimgehakt
- 8 g vegan geraspte kaas
- ½ rode ui
- 100 g tomatensalsa-
- 2 el Oatly! Vegan crème fraiche
Voor de guacamole:
- 1 rijpe avocado
- 1 tomaat
- 5 g koriander
- ½ rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el limoensap
- Snufje zout
(De verhoudingen zijn bedoeld als handvat. Je kunt er best een beetje van afwijken en jou nacho’s op gevoel garneren).
Hoe maak je de Vegan Nacho’s?
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd een ui in dunne ringen en leg de helft apart voor de guacamole.
- Verwarm het kruimgehakt even kort met wat olijfolie in een koekenpan.
- Doe de helft van de nacho chips in een oven schaal of op een bord.
- Schep nu de helft van het kruimgehakt erop, daarover wat uien en daarover weer de helft van de kaas.
- Doe nu de andere helft van de chips erover voor de tweede laag.
- Schep de tomatensalsa- erop, dan weer het kruimgehakt, de uienringen en de kaas.
- Plaats de schaal of het bord in de voorverwarmde oven en laat 8 minuten gaar worden.
De guacamole
- Snijd de tomaat in blokjes en snijd de koriander klein.
- Snijd de avocado open en schep de inhoud in een kommetje, prak fijn met een vork.
- Pers de knoflook met de knoflookpers in het kommetje en voeg ook de tomaat, koriander, ui en limoensap toe.
- Roer goed door elkaar.
- Voeg nog wat zout toe om op smaak te brengen.
Haal de nacho’s met een ovenhandschoen of handdoek uit de oven (de schaal is heet). Schep nu de guacamole en vegan crème fraîche op de nacho’s.
Smullen maar!
Vegan Nacho’s
Porties 0
Ingrediënten
- 150 gram nacho chip
- 1 eetlepel olijfolie
- 80 gram vegan kruimgehakt
- 80 gram Vegan geraspte kaas
- ½ rode ui
- 100 gram tomatensalsa
- 2 eetlepels Oatly! Vegan crème fraiche
Voor de guacamole:
- 1 rijpe avocado
- 1 tomaat
- ½ rode ui
- ½ theelepel koriander
- 1 eetlepel limoensap
- Snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd een ui in dunne ringen en leg de helft apart voor de guacamole.
- Verwarm het kruimgehakt even kort met wat olijfolie in een koekenpan.
- Doe de helft van de nacho chips in een oven schaal of op een bord.
- Schep nu de helft van het kruimgehakt erop, daarover wat uien en daarover weer de helft van de kaas.
- Doe nu de andere helft van de chips erover voor de tweede laag.
- Schep de tomatensalsa- erop, dan weer het kruimgehakt, de uienringen en de kaas.
- Plaats de schaal of het bord in de voorverwarmde oven en laat 8 minuten gaar worden
De guacamole
- Snijd de tomaat in blokjes en snijd de koriander klein.
- Snijd de avocado open en schep de inhoud in een kommetje, prak fijn met een vork.
- Pers de knoflook met de knoflookpers in het kommetje en voeg ook de tomaat, koriander, ui en limoensap toe.
- Roer alles goed door elkaar.
- Voeg nog wat zout toe om op smaak te brengen.
- Haal de nacho’s met een ovenhandschoen of handdoek uit de oven (de schaal is heet). Schep nu de guacamole en vegan crème fraîche op de nacho’s.
Mariette Heijnen says:
Hallo, de nachos zien er heerlijk uit. Heb alleen wel gemerkt dat vegan kaas niet smelt. Hoe krijg jij het gesmolten?
Groet mariette
Vega Lifestyle says:
Het verschilt heel erg per merk. Maar wij krijgen het ook niet helemaal gesmolten hoor. Maar met de hete lucht stand smelt het redelijk.