Vegan Peer-kersenshake!

vegan kersen peer shake recept

Deze heerlijke Peer-kersenshake komt uit het vegan kookboek: Mam, wil je dat nog eens maken. Terwijl ik door dit boek blader krijg ik een huiselijk, gezellig, behagelijk gevoel. Al in het begin van het boek leg ik iets tussen de pagina’s, dat wil ik maken! En dat ook, en dat ziet er ook lekker uit. Het eerste dat me heerlijk fris lijkt, is een shake, een kant die ik nog niet heb laten zien. There we go!

Mam, wil je dat nog eens maken?

Inmiddels heb ik best al wat kookboeken doorgebladerd, dit valt me op. Het is een persoonlijk boek, er zijn foto’s gemaakt van haar kinderen, Anne zelf en diens man. Met leuke miss-matched glazen en servies. Het laat de stijl van de schrijfster zien. Het is een keer niet tot in de puntjes gestyled. Ik krijg het gevoel dat ik een kijkje in haar keuken krijg, haar een beetje leer kennen. Er staan heerlijke ontbijt, lunch en recepten voor ’s avonds in. Ze heeft tevens een hele rubriek gewijd aan tussendoortjes. Ik heb een aantal recepten die ik dolgraag wil proberen, duo bananenbrood, zwarte chiliburgers, groene curry met oesterzwammen en appelkruimel karamel havermout en vandaag deel ik het recept van de Peer-kersenshake met jou. En weet je? Er staan ook lekkere soepjes in. Daar word ik natuurlijk blij van! Hier kun jij hem ook bestellen.

Anne van Twillert

Ze is getrouwd en heeft vier kinderen, ze woont in Usquert. Na het zien van een documentaire ‘What the health’ is ze overgegaan op veganistisch koken en baken, daarvoor was ze van huis uit vegetarisch. Sinds 2019 eet ze plantaardig, als duurzame keuze, het milieu, een gezonder eetpatroon en minder dierenleed. Ze heeft het idee dat mensen plantaardiger willen eten, maar zoekend zijn naar hoe. Anne schreef haar favoriete recepten van haar kinderen op en bundelde ze. Haar ambitie is om te laten zien dat vegan eten allesbehalve saai is, dit boek is haar antwoord. Anne is kunstenaar en ontwerpster. Ze schreef ‘Mam wil je dit vaker maken?’ (overwegend vegetarisch) in 2019, een e-book APPEL, en dit boek: ‘Mam wil je dit vaker maken?’ Vegan verscheen in 2020. Alle recepten zijn zonder geraffineerde suikers en vol groenten en fruit. 

Wist je dat?

De eerste smoothies in 1930 werden verkocht in health-food winkels in de USA. In 1973 begon Kuhnau zijn eigen winkeltje en noemde dat ‘The Smoothie King’, naar verluid heeft de smoothie daar zijn naam van gekregen. De eerste bekende smoothies waren vooral fruitdranken, rond 1970 werd er ook ijsmelk aan toegevoegd. Tegenwoordig heeft ie weer een ander jasje gekregen. Zo zijn er hartige en zoete smoothies. Er word groenten, fruit (bevroren of vers) melk of yoghurt voor gebruikt. Ik kan dus wel zeggen dat dit drankje in 90 jaar echt een transformatie heeft ondergaan. 

Roze shake Peer-kersenshake

Ik word hier blij van, gek genoeg is dit mijn eerste shake van de lente. De narcissen en krokussen zijn overal de grond uit geschoten. De bladeren zitten nog verfrommeld aan de takken, wachtend om zich uit te streken in warmere temperaturen. De wereld weer te vervullen met groen, nieuw leven en kleur. 

De kleur van de peer-kersenshake vind ik mooi, maakt me nieuwsgierig naar de smaak. De basis voor mijn shakes was altijd banaan, in deze zit peer als grootste smaakgever. Die taak vervult ie prachtig. Dadels zorgen voor dat  beetje extra zoet. Heel glad, zijdezacht van smaak. Licht gezoet, de lente, de zomer ze zijn aanwezig. De kersen gooien ook hun charmes in de strijd. Erg lekker, ik zie mezelf deze vaker maken. Oude overtuigingen aan de kant wat betreft de basis en open staan. Jammie, zie me deze veel vaker maken. Een tip voor de zomer: als je peren rijp zijn, maak ze in stukjes en verpak ze in de vriezer. Je kunt ze voor deze shake gebruiken. Zo heb je een lekkere, frisse smoothie tijdens de hete dagen.

Afdrukken

Peer-Kersenshake

Heerlijke, verleidelijke, zachte smoothie
Gang Dessert, Drankjes, lunch, Nagerecht, Ontbijt
Trefwoord shake, smoothie
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Porties 4
Auteur Jubinka

Equipment

 • blender of keukenmachine

Ingrediënten

 • 4 peren
 • 250 gram kersen bevroren
 • 3 dadels ontpit
 • handje walnoten
 • 2 eetlepel chiazaad
 • 3 eetlepel pompoenpitten
 • 1 eetlepel lijnzaad
 • 1 liter amandelmelk of andere plant-melk

Instructies

 • Mix de ingrediënten in een blender.
  Geniet ervan!

Dit is ook leuk om te lezen: