Blote voeten tijd, hoe maak jij je voeten zomerklaar?

bloten voeten tijd, verzorg je voeten

Het mooie weer komt er weer aan. Dat betekent blote voeten tijd! Na maanden vooral verstopt te hebben gezeten in onze sokken. Verdienen onze voeten nu wel een beetje extra aandacht en liefde. Wat mag je echt niet vergeten bij deze grote bloten voeten gereed maken. Dit zijn onze tips om je voeten zomerklaar te maken.

Deze vijf stappen zijn de basis, voor een goede voetverzorging:

Deze vijf stappen kun je dagelijks herhalen, net zoals het poetsen van je tanden en het kammen van je haren.
Vijl je nagels (knippen is ook voor je teennagels ook uit den boze).

  • Was je voeten (met water en zeep, ook onder de douche zeep ze even lekker in)
  • Droog je voeten goed af, ook tussen je tenen.
  • Verwen je voeten dagelijks met een voetencrème om de huid zacht en soepel te houden. Zeker in de zomer, als je op blote voeten in je schoenen of slippers gaat, droogt de huis van je voetzolen sneller uit.
  • Masseer je voeten. Eigenlijk twee vliegen in een klap. Tijdens het insmeren van de verzorgende voetencrème kun je, je voeten gelijk lekker masseren. Hierdoor krijg je meteen een betere doorbloeding. Zelf doe ik dit altijd voor het slapen gaan of tijdens het televisie kijken.

Voetproblemen zoals blaren en eelt

In de zomer kun je sneller last krijgen van blaren. Doordat je op blote in je schoenen of slippers gaat, heb je meer kans op blaren. Door het schuren van de huid tegen de schoen of slippers.

Blote voeten tijd: Blaren

Er zijn verschillende soorten blaren. De blaren waar je last van krijgt in je schoenen of slippers tijdens het lopen. De huid van de voet schuurt dan langs de schoen of slipper. Hierdoor ontstaat dan een blaar. Een blaar is een holte in de huid gevuld met vocht. En blaar ontstaat om zo het onder liggende weefsel te beschermen.

Een blaar voorkomen

Een blaar kun je niet altijd voorkomen. Vaak gebeurd dit als je nieuwe schoenen hebt of op je blote voeten in je slippers gaat na maanden verstopt gezeten te hebben in je sokken. Het beste kun je goed ingelopen schoenen dragen en schone sokken. Je kunt wat talkpoeder in je schoenen doen of je voeten insmeren met een voetencrème voordat je gaat lopen. Merk je dat er op bepaalde punten te veel druk of wrijving ontstaat, kun je er een pleister op plakken. Trek zodra je thuis komt meteen je schoenen uit en was je voeten met koud water.

Als je al een blaar hebt

Je kunt de blaar met een seriële naald uitprikken. Maak dan wel de huid rondom de blaar en de blaar goed schoon met alcohol. Ja dat voel je wel even. Je kunt er ook een speciale blaarpleister op plakken. Deze hecht zich op de huid en herstelt de huid waar de blaar zit. De pleister laat vanzelf los als de blaar genezen is.

Wat is eelt

Eelt is een verdikking van de hoornlaag van de huid. Het bestaat uit opgehoopte dode huidcellen. Meestal zie je eelt op de bal van je voet, langs de randen van de hiel en tenen.

Hoe ontstaat eelt?

Eelt wordt veroorzaakt door hard materiaal. Zoals met blote voeten op de stenen lopen. Of door te kleine slippers, waardoor je steeds op de zijkant van de bandjes staat, te kleine schoenen. Eelt wordt net als blaren veroorzaakt door wrijving en druk van de huid. Verkeerd materiaal zoals te kleine schoenen kan niet alleen eelt veroorzaken, maar ook de stand van de voeten of zelfs zorgen voor een afwijking.

Dit kun je doen tegen eelt

Een beetje eelt heeft iedereen en is ook niet erg. Je kunt eelt prima verwijderen met een puimsteen of speciale vijl. Door je voeten dagelijks (of meerdere keren per week) goed te verzorgen, heb je minder last van eelt.

Wat zijn likdoorns?

Likdoorns of eksteroog, is een eeltplek die naar binnen is gegroeid.

Hoe ontstaat een linkdoorn?

Zoals we net al schreven is een linkdoorn een eeltplek die naar binnen is gegroeid. Dit ontstaat net zoals eelt, door druk en wrijving. Dit kan dus onder andere komen door slecht zittende schoenen. Een te kleine schoen, of juist een te grote of een smalle schoen veroorzaakt wrijving en dat kan eelt en zelf likdoorns tot gevolg hebben.

Hoe kom je ven een likdoorn af?

Er zijn bij de drogist speciale linkdoornpleister te koop. Deze zorgen dat de druk afneemt. Echter kunnen deze ook de gezonde huid rondom de likdoorn aantasten. Het beste kun je de likdoorn door een pedicure laten verwijderen.

Blote voeten tijd, nu zijn de teennagels aan de beurt.

Als je alle eelt verwijder hebt (of het meeste) en je voeten lekker verwend hebt met een massage, zodat de voeten crème goed kan intrekken. Zijn je teennagels aan de beurt.

In de rubriek nagelverzorging kun je veel lezen over hoe, je nagels en nagelriemen goed kunt verzorgen. Het maakt hierbij niet uit of je de nagels van je vingers of tenen doet.

Shop tips voor vegen voetencreme: