Welke betekenis heeft jouw favoriete kleur?

Kleuren, allen zijn uniek in zijn eigen soort. Maar wist je dat iedere kleur daarnaast ook zijn eigen betekenis heeft? Ja, je leest het goed. Kleuren kunnen bijvoorbeeld staan voor bepaalde emoties en eigenschappen. Dat maakt een kleur alleen nog maar interessanter, karakteristiek en bijzonder.

Wellicht heeft jouw favoriete kleur zelfs een betekenis die jou perfect omschrijft. Ben jij nou benieuwd? Lees dan zeker mee!

Roze/Magenta

De kleur roze staat voor medeleven, affectie, zorgzaamheid, vriendschap, humor. Maar net als de kleur rood, waar we zo op komen, staat roze ook voor de liefde. Het is een romantische kleur. Wanneer roze jouw lievelingskleur is, zien anderen jouw als charmant, romantisch, puur, zacht en jeugdig. Traditioneel gezien wordt roze gekoppeld aan vrouwelijkheid.

Geel

Geel is een hele energieke kleur. Het staat voor geluk, plezier, de zon en vrolijkheid. Dus geel straalt heel veel positiviteit uit. Ook straalt geel de zomer uit. Heb jij een connectie met geel? Dan ben jij een creatief, wijs, zelfverzekerd en nieuwsgierig persoon met erg veel gevoel voor fantasie. Anderen genieten van jouw optimisme. Aan de andere kant brengt jouw spontaniteit je soms in onverantwoordelijke situaties.

Groen

Groen staat voor groei, natuur, balans en harmonie. Deze kleur wordt vaak geassocieerd met het milieu en duurzaamheid. Met een traditionele blik wordt groen ook gezien als de kleur van jaloezie, hebzucht en geld. Hou jij van deze kleur? Dan zien mensen jou als een loyaal, eerlijk en oprecht persoon met veel passie.

Rood

Zoals eerder al benoemd staat rood voor liefde. Maar daar blijft het niet bij. Rood is namelijk een zeer krachtige kleur. Naast dat het voor liefde staat, betekent rood ook moed, hartstocht, agressie, warmte, levendigheid en opwinding. Wanneer rood een kleur is waar jij je door aangetrokken voelt, dan ben je een heel gepassioneerd persoon met extreme emoties.

Paars

Paars wordt gezien als de kleur van luxe, rijkdom, macht en ambitie. Dus paars is een hele royale kleur. Is paars jouw favoriet? Dan ben jij heel artistiek, mysterieus, stijlvol en intelligent. Deze kleur straalt inspiratie, kalmte en authenticiteit uit.

Blauw/Indigo

De blauwe kleur staat voor vertrouwen, loyaliteit, wijsheid, stabiliteit en helderheid. Een hele rustgevende kleur is het eigenlijk. Als jij blij wordt van blauw, dan ben je heel eerlijk, betrouwbaar en zelfverzekerd. Ook word blauw gezien als de kleur van de zee, de lucht en de hemel.

Oranje

De betekenis van oranje heeft veel weg van de kleur geel. Net als geel is oranje een positieve en energieke kleur. Maar bij oranje hoort ook warmte en levendigheid waardoor het ook een raakvlak heeft met rood. Als je geel en rood ook combineert, krijg je vervolgens oranje. Dus oranje is een mix van geel en rood, zo ook de betekenis. Verder hoort creativiteit, vrolijkheid en spontaniteit ook bij oranje. Hou jij van deze kleur? Dan ben jij een heel sociaal, extravert, druk, grappig en al met al goed gehumeurd persoon.

Bruin/Beige

Bruin staat bekend om de kleur van hout en aarde. Het is een eigenlijk donkere versie van oranje. Deze kleur staat voor warmte, gezelligheid, nuchterheid, stabiliteit en veiligheid. Dus het is een hele fijne kleur.Seizoensgebonden hoort bruin bij de herfst. Wanneer jij je prettig voelt bij de kleur bruin, dan ben jij als persoon heel rustig, introvert, gestructureerd en warm. Anderen vinden jou een goede vriend(in).

Turkoois

Turkoois is een mix van de 2 kleuren groen en blauw. Vandaar dat turkoois het een en ander gemeen heeft met deze kleuren. Net als blauw straalt turkoois rust uit en zoals groen straalt het loyaliteit uit. Turkoois staat verder voor vriendschap, creativiteit, kalmte en inspiratie. Als deze kleur bij jou past, dan ben jij een verfrissend, energiek, enthousiast en jeugdig persoon. Net als roze wordt turkoois gezien als een vrouwelijke kleur.

Grijs

Grijs is een interessante kleur. Dit is namelijk een mix van de 2 kleurloze kleuren: zwart en wit. Rook, mist en wolken worden geassocieerd met grijs. De betekenis van grijs is stabiliteit, elegantie en geborgenheid. Als jij van deze kleur houdt, dan ben je betrouwbaar, intelligent en introvert.

Lila/Violet

De kleur lila, ook wel violet genoemd, is de lichtere versie van paars. De kleur is zacht, koel en feminien. Het staat voor genezing, kracht, bescherming en betrokkenheid. Ook hoort deze kleur bij de lente. Wanneer dit jouw favoriete kleur is ben je een fantasierijk, goed en gepassioneerd persoon.

Wit

Wit is, net als zwart, officieel geen kleur. Het staat voor eenvoud, puurheid, stilte, onschuld en maagdelijkheid. Wit wordt gezien als de kleur van perfectie. Het staat namelijk goed bij alle andere kleuren. Wanneer jij houdt van wit, ben je een feestelijk, vreugdig, eerlijk en kalm persoon.

Zwart

Last but not least: zwart. Zoals benoemd is ook zwart officieel geen kleur. De meeste kleuren hebben over het algemeen aardig positieve betekenissen. Zwart gaat de wat donkerdere kant op. De kleur staat namelijk voor de dood, rouw, afwezigheid, kwaad en somberheid. Maar aan de andere kant wordt het ook geassocieerd met elegantie en netheid. Dus het is ook een hele formele kleur. Als zwart jouw favoriete kleur is, dan ben jij een gevoelig, artistiek en mysterieus.

Dit is ook leuk om te lezen: