Wat betekenen je dromen?

Wist jij dat jouw dromen betekenissen hebben? Wanneer jij s’ nachts ligt te slapen, is je brein bezig met het verwerken van je emoties, gedachtes en gevoelens als het ware. En door die verwerkingen, komen er verschillende soorten dromen uit voort. Dit zijn de bekentenissen van jouw dromen.

Verdrinken

Als jij wel eens een droom hebt gehad dat je bent verdronken, dan betekent dit dat jij je emoties niet onder controle hebt. Wanneer jij kampt met verwarringen en problemen in het wakkere leven, is het niet vreemd dat je droomt over verdrinkingen, want je voelt je overweldigend. Je kunt je gevoelens voor een bepaalde situatie niet langer meer verbergen en het vertaald zich in deze droom.

Auto rijden

Droom jij wel eens dat je in een auto zit of zelfs de auto aan het besturen bent? Deze droom verwerkt hoe je van de ene fase door kan gaan naar een volgende fase in je leven. Ook staat deze droom voor je ambities. Het bijzondere aan deze droom is hoe jij de autorit hebt ervaren terwijl je sliep. Dit kan namelijk jou antwoorden geven op jouw persoonlijke situatie. Is deze rit je prettig of juist onprettig bevallen? En dit vertaald zich dan weer hoe jij de overgang van de fases in je echte leven ervaart of zult ervaren.

Tanden die uitvallen

Deze droom heeft meerdere betekenissen. Het is maar net op welke manier jij je tanden hebt verloren in je droom. Wanneer jij droomt dat je tanden zomaar verliest, betekent dit dat jij je machteloos voelt over een bepaalde situatie in je echte leven. Spuug jij je tanden uit? Dan maak je je zorgen over je financiën en geld.

Achtervolgingen

Droom jij dat je achterna wordt gezeten? Dan betekent dit dat jij in jouw wakkere leven bepaalde situaties die je moeilijk of angstig vind, te vermijden. Vaak gaat dit gepaard met met een gebrek in je leven zoals slechte gewoontes of verslavingen.

Vallen in je droom

Deze droom komt meerdere malen voor bij mensen. Vaak herkennen mensen het dat ze in hun droom komen te vallen, en vervolgens meteen wakker schrikken. Dit kan betekenen dat je je onzeker ergens over voelt of angstig bent door zaken waar je geen controle over hebt.

Vuur en brand

Heeft jouw droom te maken gehad met vuur? Stond je huis bijvoorbeeld in de fik of maakte je een bosbrand mee? Deze droom heeft verschillende betekenissen.

 • Als jij hebt gedroomd dat je huis in brand stond, dan staat dit voor de passie die jij voelt voor een liefdevolle partner.
 • Wanneer jij hebt gedroomd over een bosbrand, betekent dit dat je je humeur niet goed onder controle hebt.
 • Zit jij in de je droom voor een lekker warm open haardvuurtje? Dan staat dit voor tevredenheid, warmte en troost.
 • Je zal het misschien niet zeggen, maar dromen dat je verbrandt, heeft een positieve vertaling. Het staat namelijk voor goed vriendschappen en een krachtige geest
 • Al eens over vuurwerk gedroomd? Dan betekent het dat je ergens enthousiast bent. Ook staat deze droom voor talent en creativiteit.
 • Als je andere mensen in je droom in de fik ziet staan, ervaar je intense emoties.
 • Wanneer je een brand aan het blussen bent in je droom, dan ben je bepaalde lastige situaties in je leven aan het overwinnen.

Naakt in het openbaar

Heb jij wel eens gedroomd dat je helemaal naakt in het openbaar bent, dan wil dit zeggen dat je je kwetsbaar voelt en onzeker bent om jezelf te laten zien. Als je in je droom een ander naakt ziet en dit vervolgens als onprettig ervaart, betekent het dat je je zorgen maakt over een bepaalde situatie of persoon waarvan je de waarheid niet wilt accepteren. Maar wanneer je geen problemen had met het zien van een naakt iemand, dan betekent dit dat je anderen accepteert zoals ze zijn.

Plassen

Deze droom heeft wel eens een onhandige keerzijde voor de werkelijkheid, want van een droom dat je je aan het plassen bent, kan je daadwerkelijk zelf echt gaan plassen en daar wordt je vervolgens wakker van. De betekenis van deze droom is dat je een bepaalde situatie aan het loslaten bent of los mag laten. Letterlijk en figuurlijk dus.

De dood

Schrik niet, een droom over de dood hoeft niet een slechte betekenis te hebben. De dood staat in dromen voor het einde van iets en dit hoeft dus heus niet altijd te zeggen dat het een negatieve betekenis heeft. Wel kan het verschillende betekenissen hebben.

 • Wanneer jij droomt dat je zelf dood gaat, wilt dit zeggen dat je een nieuwe versie van jezelf wilt ontdekken of dat er een periode uit je leven is beëindigd. Deze droom komt vaak voor als je ziek bent geweest.
 • Droom je dat je langzaam komt te overlijden? Dan vindt je het lastig om een situatie, relatie of persoon los en achter je te laten.
 • Als je droomt dat iemand waarvan je houdt dood gaat, dan betekent het dat je diegene als een voorbeeld ziet en dat je een eigenschap van die persoon zou willen hebben.
 • Is in jouw droom een overleden huisdier opnieuw dood gegaan? Dan is je onderbewustzijn dit rouwproces aan het verwerken.
 • Dromen over een begrafenis, betekenen dat je slechte gewoontes en eigenschappen los zou willen laten.

Overgeven

Wanneer jij en droom hebt gehad over overgeven, dan betekent dit dat jij van een situatie graag afstand wilt houden. Meestal droom je hierover als je in een periode zit waar je het erg lastig hebt met bepaalde aspecten en je voelt je er misselijk bij. Ook kan je dit dromen wanneer je iemand anders gekwetst hebt.

Lift

Een droom hebben over in de lift staan, heeft verschillende betekenissen. Het is maar net waar die lift je naartoe leidt. Gaat de lift omhoog? Dan wil dit zeggen dat er verbetering plaatsvindt in je leven. En wanneer de lift omlaag gaat, dan betekent dit dat je de behoefte hebt om je gevoelens te ontdekken. Zit je vast in de lift? Dan heb je het gevoel ergens vast te zitten in je leven.

Flauwvallen

Als jij flauwvalt in je droomt, betekent het dat je met een bepaalde situatie niks te maken wilt hebben en er niet open voor staat. Deze droom waarschuwt je om toch de situatie een kans te geven en onder ogen te komen om het te verwerken.

Achtbaan

Maak jij een rit met de achtbaan in je droom? Dan betekent dit dat je leven druk is op het moment en dat er van alles gaande is. Je hebt er moeite mee om alles een plekje te kunnen geven. Je hebt behoefte aan wat rust en balans in je leven.

Vliegen

Tot slot de droom over vliegen. Wanneer jij droomt dat je rustig vliegt over bijvoorbeeld een landschap, betekent het dat je de situatie onder controle hebt. Als je moeite hebt met in de lucht te blijven, betekent dit dat je behoefte hebt aan meer grip op je omstandigheden. Ben je ergens tegenaan gevlogen? Dan kan dit te maken hebben met een persoon die je dwars zit in het echte leven. Krijg je last van hoogtevrees in je droom? Dit betekent dat uitdagingen uit de weg wilt gaan.

Dit is ook leuk om te lezen:

Vond je deze blog leuk? Deel ‘m met je vrienden! Niets meer missen? Volg ons dan op Facebook