Zongedroogde tomaten pesto met cashewnoten

Zongedroogde tomaten pesto - veganistisch recept - pesto recept - vegan lifestyle

Pesto of andere lekkere smeersels als groenten dip of paddenstoelen tapenade bijvoorbeeld, voor op een broodje ik ben er dol op. Deze  pesto is dan ook echt weer een aanrader. De combinatie van de pittige-zure zongedroogde tomaten en knoflook, de romige cashewnoten en het frisse van citroensap maken deze pesto. Maken deze zongedroogde tomaten pesto met cashewnoten zo onwijs lekker.

Deze pesto is heerlijk om te gebruiken als groente dip (komkommer, wortel, bleekselderij etc. heerlijk om er even in te dippen), heerlijk op een (stok)broodje, door een pasta, maar ook heerlijk door een salade.

Zongedroogde tomaten pesto met cashewnoten, wat heb je nodig?

  • 50 gram zongedroogde tomaten ( ik let er altijd op dat er geen suiker aan toegevoegd is)
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram rauwe cashewnoten
  • 1 citroen (het sap)
  • 25 gram basilicum
  • 25 gram peterselie
  • Eventueel zout of peper naar smaak.

Zongedroogde tomaten pesto met cashewnoten, hoe maak je het?

  1. Leg de zongedroogde tomaten in een kom met kokend water, zo worden ze lekker zacht. Rooster ondertussen de cashewnoten in een koekenpan (zonder boter of olie). Ongeveer 5 minuutjes tot de noten beginnen te kleuren.
  2. Pel de knoflook en maak deze fijn in de knoflookpers.
  3. Giet de zongedroogde tomaatjes af en doe ze met de knoflook, cashewnoten, basilicum en peterselie in de keukenmachine of pureer ze met een staafmixer.

Heb jij ook een lekker recept voor een pesto of tapenade? Laat het ons dan weten.

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *