Heksendoorn, Avonturenpark Hellendoorn in Halloween sferen

heksendoorn - avonturenpark hellendoorn - attractie park - pretpark - erop uit met kinderen - wat is er te doen in Hellendoorn

Het was voor ons alweer even gelden dat we in Avonturenpark Hellendoorn waren. Hoog tijd dus om weer eens een bezoekje te brengen aan dit leuke pretpark. En wat het nog veel leuker maakte … Het was het was “Heksendoorn”. Vanaf 3 oktober is het avonturenpark omgetoverd in Halloween sferen. We werden bij binnenkomst door een leuk welkomscomité opgewacht. Er klonk leuke muziek en we werden hoor een heks vriendelijk ontvangen. En ja dit allemaal corona proof. Overal liggen hooibalen, met pompoenen, heksenpoppen etc. Het ziet er echt super mooi uit. Er lopen ook heksen door het park en nee, je hoeft echt niet bang te zijn dat het eng is voor de kinderen. Er gebeurd in het park niets onverwachts. Wel kan het voor de kinderen spannend zijn in het spookhuis.

Heksendoorn bij Hellendoorn

Het bezoek begint al op de parkeerplaats. Toen we uitstapten hoorden wij de muziek al. We werden voor de entree vrolijk verwelkomd door het entertainmentteam. Toen wij ons gemeld hadden bij de entree, mochten we verder lopen. Bij de poort stond Odelia de opperheks. We kwamen net tijdens een dikke regenbui binnen en zijn beloofde ons de regen zo weg te toveren … En het is haar gelukt. Odelia bedankt, daarvoor.
Door de corona regels is er eenrichtingsverkeer in het park. Justin wilde heel graag als eerste naar de de Discovery Club Hellendoorn en die was helemaal aan de andere kant van de looproute. We moesten dus eerst het hele park door voordat we daar waren. Of we het in een keer gered hebben … Nee Milan wilde meteen al overal in en bij de achtbaan over de kop hield hij het echt niet meer vol … Daar gingen de mannen met z’n drieën in de achtbaan. Stralend kwam Milan eruit …

“Dit was mijn eerste keer”. Daarna zijn we meteen door gegaan naar de de Discovery Club Hellendoorn ofwel de laser game. Echt super leuk. Niet alleen voor de kids, ook leuk voor volwassen. Mama was zeker net zo fanatiek als de boys en ja Justin was de winnaar hij was zelfs de dag winnaar. Ik moest deze ronde genoegen nemen met een mooie tweede plaats. De boys waren meteen enthousiast we gaan nu de rioolrat in … Oke, veel plezier. De boys hebben bijna alle attracties wel gehad. Deze keer waren de bots auto’s, de tornado (dat is de achtbaan over de kop), de piraten boot en het draken nest wel de favorieten. Zelf heb ik vooral genoten van de blije gezichten van de boys de hele dag.

Hi Ha Heksenpad

Tijdens onze tweede ronde ontdekten we het Hi Ha Heksenpad. Dit is een leuk parcours (avonturenbaan) voor de kids. Ze moeten eerst door een spinnenweb en dan over hooibalen en nog veel meer hindernissen. Milan kreeg nadat hij het hele pad had afgelegd een heksenpas. Nu was hij officieel hulpheks, hahah ben ik niet meer de enige heks hierin huis.

Wat is nu het verschil met Heksendoorn en gewoon precies?

Het is vooral de aankleding die anders is. Vogelverschrikkers, balen hooi, met pompoenen heksen die door het park verstopt zitten er is zelfs een heks die in een boom is gevlogen. Door het park lopen allemaal acteurs (heksen en andere Halloween karakters). En tijdens Heksendoorn zijn de spookhuizen geopend. De spookhuizen daar begint het echte griezelen. Hiervoor betaal je wel een extra bijdrage van een paar euro, ik dacht 3 euro voor 1 spookhuis en voor beide 5 euro. Wij zijn zelf niet in het spookhuis geweest, zelf heb ik er niets mee en de kids eigenlijk ook niet. Er staat duidelijk aangegeven dat de aangeraden leeftijd voor kinderen 8+ is, maar toch zijn er genoeg ouders die met jongere kinderen naar binnen gaan. Zo ook het meisje die ik met haar moeder op het toilet tegen kwam. Zij wilde er echt niet nog een keer in en had het echt als heel eng ervaren. Door het park waren diverse leuke shows. Hier zijn verschillende plaatsen voor. Dit staat duidelijk aangegeven en ook hoe laat de show op die locatie is. En dan is er nog een grote zaal waar ook meerdere shows gegeven worden.

Corona regels in Hellendoorn

Er is een richting verkeer en dat betekend soms best een stukje lopen om bij die ene attractie te komen. Bij de toiletten staan stoplichten bij groen licht kun je naar binnen. Groot voordeel, de toiletten worden heel goed schoon gehouden. De horeca is alleen buiten toegankelijk. En in de attracties moet je steeds een bakje overslaan. Deze regels zijn duidelijk en goed te doen.

Eten en drinken

Er is van alles te halen. De patat is vegan de mayonaise niet. Je kunt ook prima zelf eten en drinken meenemen. Er zijn voldoende leuke picknick plekjes om dit op te eten of te drinken. Heb je heel veel bij je? Geen probleem er zijn aan het begin van het park kluisjes die je kunt huren.

Handig om te weten:

  • Openingstijden van het park : van 10.00 t/m 17.00 en soms is er nog een avond show.
  • Website

Avonturenpark Hellendoorn
Luttenbergerweg 22
7447 PB Hellendoorn

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *