5 podcasts aanraders om te luisteren in je vrije tijd

podcasts

Ben jij weer toe aan het beginnen van een nieuwe podcast of wil je een podcast luisteren maar weet je niet precies welke? Dan zou ik je daar wel een handje bij kunnen helpen. In deze lijst heb ik namelijk 5 gezellige en/of leerzame podcasts opgesteld.

Deze podcasts gaan over verschillende en leuke onderwerpen, dus er is voor ieder wat wils. Denk bijvoorbeeld aan veganisme, zelfliefde, taboes doorbreken en meer. Erg geschikt voor tussendoor als je ergens anders mee bezig bent. Bijvoorbeeld als je in bad gaat, schoonmaakt, wandelt of sport.

Dit zijn mijn persoonlijke aanraders die ik zelf erg leuk vind. Hopelijk zit er minstens eentje tussen die jou ook aan zal spreken. Als dit het geval is, dan veel luisterplezier straks!

Dom Doen een van de vijf leuke podcasts

In deze podcast kan je meegenieten van het gebabbel tussen de 3 vriendinnen genaamd Sanne, Malika en Myra. De diverse onderwerpen die aan bod komen, kunnen zorgen voor een giechel, veel gezelligheid, luchtigheid, maar ook zo nu en dan voor een discussie of meningsverschil tussen de dames.

Elke aflevering wordt er een ander onderwerp besproken. Dus dit is geen podcast die zich op 1 specifieke doelgroep focust. Meestal hebben de twintigers het over wat er op dat moment hip, actueel en belangrijk is. Een aantal voorbeelden zijn duurzame fashion, veganisme, body positivity, drama omtrent voice of holland, de oorlog tussen Rusland en Oekraine en de #blacklivesmatter beweging.

Ik vind deze podcast zelf erg leuk om te luisteren omdat alle drie de hosts een eigen persoonlijkheid hebben. Ze blijven qua eerlijkheid en eigen mening altijd oprecht en bij zichzelf. Ook krijg ik het gevoel alsof ik echt meegenomen wordt in hun podcast en daadwerkelijk met ze mee kan praten. Eigenlijk alsof je met je vriendinnen gezellig aan het theeleuten bent.

Als kers op de taart hebben deze dames ook nog eens gevoel voor humor. Dus erg grappig zijn ze ook!

Len’s Cave

In de rustgevende podcast van Lenette Hermsen, kan je luisteren naar gespreksonderwerpen als mentale gezondheid, seks, zelfliefde en relaties. Het taboe dat vandaag de dag op dit soort topics ligt, is wat Lenette bespreekbaar wilt maken. En dat is erg interessant om naar te luisteren. Zo nu en dan schuiven er ook gasten bij de podcast aan tafel.

Lenette heeft een hele fijne manier van praten. Haar stem is heel rustgevend waardoor de sfeer van de podcast heel ontspannen en zen is. Dus je komt er ook tot rust van als je het mij vraagt. Vooral haar kijk op zelfliefde is prettig. Ik kan er in ieder geval erg veel inspiratie uit halen. Zeker een aanrader!

Vaker Vegan

Deze podcast is vooral erg leerzaam voor de beginnende veganist. Hier kan je namelijk erg educatieve informatie krijgen over een plantaardige levensstijl. Zou jij meer willen leren over een veganistisch en gezond voedingspatroon? Dan heb je aan deze podcast een hele goede.

Eline Beumer zou jou graag willen helpen, motiveren en inspireren in jouw proces om vaker voor de veganistische opties te kiezen. Nu is niemand er te laat bij om iets nieuws te leren, dus ook voor ervaren veganisten kan dit alsnog een erg leuke en leerzame podcast zijn.

De Podcast Psycholoog, deze hoort zeker in dit rijtje met leuke podcasts

Dit is naar mijn mening een hele goede podcast. Ik ben pas geleden aan deze podcast begonnen, en het heeft me tot nu toe al heel erg geïnteresseerd en geïnspireerd.

De obstakels die vele mensen wel kennen in het leven, worden behandeld door host Marissa van der Sluis tijdens de podcast. Maar dit doet zij niet alleen. Elke aflevering schuift er namelijk een psycholoog aan. En dit vind ik wel echt heel erg gaaf, bijzonder en origineel bedacht. Ik denk ook dat deze podcast je erg goed kan helpen als je er even doorheen zit en daardoor uit je hoofd wilt.

In iedere aflevering komt er een ander thema aan bod. Denk aan mindfulness, narcisme, troost, liefdesverdriet, paniek, negatief zelfbeeld, piekeren en nog veel meer van dit soort onderwerpen. En door het luisteren naar deze podcast, kan je je je erg begrepen en comfortabel voelen. Het werkt erg verhelderend. Je voelt namelijk niet meer dat eenzame gevoel in bepaalde struggles die je hebt, want voor meerdere zijn zo veel obstakels net zo herkenbaar. We zijn ten slotte allemaal mensen en we doen allemaal ook maar wat. Je bent niet alleen.

Door het bespreekbaar maken van deze onderwerpen, leer je jezelf en de ander net wat beter begrijpen. Dit kan erg fijn zijn en je wellicht helpen om te kunnen kampen met bepaalde situaties en emoties waar je het moeilijk mee hebt.

De Vegan Lekkerbek

In de vegan lekkerbek neemt host en tevens kookboekenschrijver Jigal Krant je mee in de gesprekken over de overheerlijke en veganistische keuken. Elke aflevering heeft een ander veganistisch thema met een nieuwe gast. En dat onder het genot van een glaasje wijn en een gerecht.

Dit is een podcast die zich wederom richt op de veganistische doelgroep. Voedingsproducten als falafel, aubergines, truffels en uien worden besproken in deze zeer culinaire podcast.

Dit is ook leuk om te lezen, weer eens wat anders dan een van de podcasts …