6 redenen waarom je niet weer met een dieet moet beginnen

Dieet, wat is het?

Dieet: Het nieuwe jaar is van start gegaan en overal om je heen hoor en zie je de goede voornemens voorbij komen. Wat mij opvalt is dat de meeste altijd gaan over diëten, afvallen, gezonder eten en even geen ‘ongezonde’ producten meer eten. Heb jij jezelf voorgenomen om weer te starten met een koolhydraatarm-, ketogeen-, soja bakker- of wat voor een dieet dan ook om af te vallen, doe dit alsjeblieft niet!

Je kunt veel beter investeren in het aanleren van nieuwe patronen, inzetten op gedragsverandering en daarnaast gezonder eten en meer bewegen. Vind je het moeilijk om dit alleen te doen? Vraag een professional om hulp, dit kan bij mij zijn maar je kunt er ook voor kiezen om naar een lifestylecoach, diëtiste, Vitaliteitscoach of een orthomoleculaire therapeut bij jou in de buurt te gaan.

Waarom je beter niet kunt diëten

  • ❌krijgt veel te weinig kcal binnen, wat eventuele tekorten kan opleveren
  • ❌voelt je vaak vermoeid en hebt behoefte aan zoetigheid
  • ❌ kunt last krijgen van eetbuien, het gevolg een schuldgevoel
  • ❌sluit bepaalde productgroepen uit, waardoor je alsnog geen gezonde relatie krijgt met voeding
  • ❌creëert een stressreactie in je lichaam, wat weer voor disbalansen en andere klachten kan zorgen
  • ❌veranderd je gedrag, mindset en patronen niet. Heb je last van negatieve overtuigingen dan blijven deze ook na het dieet nog bestaan!

Maar wat kan je dan wel doen?

Wil je dit jaar écht investeren in jezelf en jouw gezondheid? Leren wat voor jou & jouw lichaam werkt? Hoe je op een gezonde en verantwoorde manier jouw gezondheidsdoel kunt behalen én nieuwe gewoontes, patronen en gedrag kunt ontwikkelen?

Plan/boek vrijblijvend een kennismakingsgesprek in via link in bio, reageer hieronder of ga naar www.maevitae.com en ik neem binnen 24 uur contact met je op!

Jij wilt toch ook een krachtige mindset, een gezond en sterk lichaam & blijven genieten van alles, zonder restricties, schuldgevoelens of gekke regels!

Dit is ook leuk om te lezen: