Peer-crumble en roodfruit

een heerlijk ontbijt van peer-crumbel met rood fruit.

Peer-crumble en roodfruit: Een heerlijk ontbijt. De laatste weken ben ik erg aan het experimenteren met ontbijtjes. De kinderen vinden dat helemaal niet erg. Deze crumble met peer en rood fruit is voor hen dan ook echt een feest als ontbijt. Deze crumble kun je ook heel goed serveren als dessert.

Je kunt in plaats van rood fruit er alle soorten fruit bij doen. Met banaan is ook erg lekker. Blauwe bessen, mango en appel zijn ook erg lekkere combinaties. Je kunt voor vers fruit kiezen of voor diepvries fruit. Zelf vinden we het fruit uit de oven iets minder lekker. We doen het fruit erbij als de peer en crumble in de oven geweest is.

Peer-crumble en roodfruit

Traditionele crumble

De traditionele crumble zit vaak bomvol met suikers, boter en een beetje fruit en noten. Daarom hebben wij ervoor gekozen om een iets gezondere versie ervan te maken. Bomvol noten en zaden. En fruit naar eigen inzicht.

Noten bij de Peer-crumble en roodfruit

Je kunt er naar eigen inzicht alle noten aan toevoegen. Hier gebruiken we vaak amandel, pinda, cashewnoten, walnoot en Pecannoten. Andere lekkere noten:

  • Hazelnoten
  • Macadamia noten
  • Paranoten

Noten op voorraad

Wat ik zelf echt heel handig vind is om de noten al vast op voorraad te hebben. Ik hak dan een aantal verschillende noten en meng dit dan met de havermout. Soms doe ik er ook gedroogd fruit door en zaden zoals zoals zonnebloempitten. Dit is ook erg lekker door de plantaardige yoghurt of kwark.

Let erop dat er geen suiker toegevoegd is aan het gedroogde fruit. En gebruik bij voorkeur ongezouten noten.

Stroop of chocoladesaus

Meestal doen wij er een klein beetje stroop over voor de smaak. Dit maakt de smaken van alles nog intenser. Je zou er ook chocoladesaus over heen kunnen serveren. En wil je helemaal geen toegevoegde suikers, dan laat je beide helemaal achterwegen.

Dit is ook leuk om te lezen:

Peer-crumble en roodfruit
Afdrukken

Peer-crumble en roodfruit

Gang Bijgerecht, Dessert, Ontbijt
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 3 peren
  • 1 flinke hand rood fruit meer mag altijd
  • 1 handje verschillende noten
  • 20 zonnebloemzaadjes
  • 1 kleine citroen
  • 1 eetlepel havermout
  • stroop

Instructies

  • Als je alle noten gehakt hakt hebt, kun je de peren halveren en haal het klokhuis eruit. Je kunt de peer schillen (dat heeft bij ons de voorkeur). Doe de peer dan in een ovenschaal en sprenkel daar de citroen overheen. Doe er dan een klein beetje stroop overheen. En zet het 8 a 10 minuten in de oven op 180 graden.
  • Als ze uit de oven komen verdeel dan het fruit erover. Zet de schaal op tafel en iedereen kan opscheppen

Deel dit heerlijke recept gerust op social media met al je vrienden