Vegan eenpanspasta Pasta

eenpanspasta

In de keuken hoort het leuk te zijn, in ieder geval in de mijne. Als het weekbudget op is komen er innovatieve ideeën, een eenpanspasta staat op het menu.

Makkelijk

Dit is heerlijk als je niet veel wil afwassen, maar ook om overzicht te houden, is het een fantastische optie. De ene dag is mijn concentratieboog minder gespannen als een andere. Bij vermoeidheid is dit dus een uitstekend idee. Maar niet alleen is het makkelijk, je hoeft minder af te wassen, hij is ook perfect aan te passen aan jouw wensen. Heb je nog wat restjes groenten in je la liggen en zit je te denken wat moet ik toch maken? Bij dit gerecht kun je eindeloos variëren. Daarom is ie ook nog eens budgetvriendelijk. Meer heb ik niet nodig, de boodschappen heb ik gedaan, mijn maag begint te rommelen, ik ga mijn keuken onveilig maken en maar eens beginnen. 

De eenpanspasta in de maak

Stap 1 is voor mij altijd alles snijden. Dit keer is het ontzettend makkelijk, na het snijden kan alles, maar dan ook echt alles, behalve de spinazie gelijk in de pan. Bij veel recepten moet je dan nog eerst bakjes gebruiken, want verschillende kooktijden, maar ook die afwas blijft je bespaard. Ik zet de pan aan, roer een paar keer, wacht tot de tijd verdrijft en maak alvast de tafel klaar om te eten. Ik ervaar een rust, die ik meestal niet heb. Bijna zou ik er een ligstoel bij pakken. Spinazie erbij, nog eens roeren en dan is vul ik de kommen en geniet nog eens dat ik deze keer niet één grote rommel heb gemaakt van de keuken. 

Is het te genieten deze eenpanspasta?

Terwijl het aan het borrelen en bubbelen is, ziet het er heerlijk uit. Eenmaal klaar en geserveerd word ik alsmaar blijer. Ik neem de eerste hap, alle verschillende structuren, is het eerste dat me opvalt. De champignons vind ik hier echt geweldig doorheen. De saus is goed op smaak, de kruiden ondersteunen en verdiepen. Visueel met rood en groen is fantastisch, die kleuren complimenteren elkaar. Een heerlijk vers gerecht, met allerlei structuren en kleuren. Snel, makkelijk en niet zoveel afwas, wie wil dat nu niet?

eenpanspasta
Afdrukken

Vegan eenpanspasta

Porties 2
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 200 gram pasta
  • 200 gram cherrytomaatjes gehalveerd
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 ui gesnipperd
  • 100 gram champignons in kwart gesneden
  • 1 kleine winterwortel in kleine stukjes
  • 100 gram witte bonen afgespoeld en uitgelekt
  • 100 gram doperwtjes
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1/4 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder 
  • 300 milliliter passata
  • 625 milliliter water
  • 1 handvol spinazie

Instructies

  • Doe de ongekookte pasta in een pan. Doe de rest van de ingrediënten erbij, behalve spinazie en doperwtjes. Breng aan de kook.
  • Als het eenmaal kookt, de temperatuur naar beneden draaien, op medium-laag. Kook voor 10 tot 14 minuten. Roer elke 2 minuten, om zo te voorkomen dat het aan gaat bakken. Als je pasta nog 2 minuten moet, doe dan de doperwtjes erbij. 
  • Tip kijk even hoe lang jouw pasta nodig heeft om te koken, zorg dat het al-dente is.
  • Warmtebron uit, doe de spinazie erdoor. Als de spinazie is geslonken verdeel en geniet!
    Eet smakelijk! 

Dit zijn ook lekkere recepten: