Komkommer, dadels en pistachenoten salade

Komkommer, dadels en pistachenoten salade

Komkommer, dadels en pistachenoten salade: De combinatie van het gemak waarmee deze salade te
maken is, en hoe lekker hij is, drijft ons ertoe om hem op tafel te zetten. De salade is precies wat we willen als het
warm weer is. Een makkelijke en smakelijke salade waar niemand nee tegen zal zeggen!

Komkommer, dadels en pistachenoten salade

Deze heerlijke zomerse komkommer, dadels en pistachenoten salade komt uit het vegan kookboek: Midden-Oosterse salades. In dit boek vind je allemaal lekkere salades van het seizoen.

Samenvatting van het boek: Midden-Oosterse salades

Magische Midden-Oosterse salades & meer Mooie seizoensgebonden Midden-Oosterse salades op tafel, geserveerd met diverse kleine gerechtjes om te delen. Maak kennis met de originele combinaties van de Joods-Irakese Shuki Rosenboim en geniet van prachtige bijgerechten zoals torshi (ingelegde groenten), zhough (Jemenitische pittige saus) of pilpelchuma (chilisaus uit de Joods-Libanese keuken). Maak in de zomer een heerlijke fattoush met watermeloen of serveer gegrilde abrikozen met spinazie, hazelnoten & saffraanolie. Geniet in de herfst van geroosterde kweeperen met parelgort, pistache- & walnoten. Verras je tafelgenoten met een winterse wortelsalade van sinaasappel, dadels & groene pepers. Serveer een frisse lentesalade met radijs, selderij, tuinbonen & munt. Met de recepten van Shuki en zijn compagnon Louisa breid je je repertoire ‘salades die echt de moeite waard zijn’ aanzienlijk uit. Verras bovendien je tafelgenoten met verrukkelijke sauzen, dips, pickles en ingelegd fruit. Uiteraard mag in dit boek goede receptuur van falafel en pita’s niet ontbreken.

Komkommer, dadels en pistachenoten salade
Afdrukken

Komkommer, dadels en pistachenoten salade

Porties 4 porties

Ingrediënten

  • 70 gram pistachenoten
  • 3 kleine komkommers
  • 6 Medjoul-dadels, ontpit, iedere dadel in 6 repen
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • 1 hand bieslook, fijngesneden
  • rasp van ½ biologische citroen, plus een beetje sap
  • extra vierge olijfolie, om te besprenkelen

    zeezoutvlokken

Instructies

  • Verwarm de heteluchtoven voor tot 160 °C. Verdeel de pistachenoten over een bakplaat en rooster ze 8 tot 10 minuten tot ze geurig zijn. Let op dat je ze niet te lang roostert. Laat de pistachenoten afkoelen en hak grof.
  • Snijd de komkommers in de lengte doormidden en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommers in schuine, halve rondjes van 5 mm dik. Meng de komkommer in een kom met de dadels, rode ui, bieslook, citroenrasp en pistachenoten. Sprenkel een beetje citroensap en olijfolie over de komkommer, strooi er een beetje zeezoutvlokken over en serveer de salade.

Handig om te weten over het boek Midden-Oosterse salades:

  • Auteur: Shuki Rosenboim en de tweede auteur is Louisa Allan
  • Uitgever: Good Cook
  • EAN: 9789461433008
  • : Midden-Oosterse salades is onder andere hier online te koop

Dit is ook leuk om te lezen: