Deze citrusrijst is simpel om te maken en heerlijk bij je gerechten. Het frisse van deze rijst smaakt heerlijk bij zoete of juist hartige gerechten. Het geeft de rijst net even een andere touch.
Citrusvruchten
Voor deze super lekkere citrusrijst kun je gebruik maken van alle citrusvruchten. Het geeft wel allemaal een andere smaak. Zo zou de rijst van de citroen wat frisser van smaak worden en van sinaasappel wat zoeter bijvoorbeeld. Enkele voorbeelden van citrusvruchten:
- Citroen
- Limoen
- Sinaasappel
- Bloedsinaasappel
- Grapefruit
- Manadrijn
- Clementine
- Pomelo
- Kumquat
Wat ik zelf ook erg lekker vind is om sinaasappel en citroen of limoen te combineren. Dat heb je een zoet frisse twist.
Deze citrusrijst kun je gebruiken als bijgerecht
Deze rijst kun je bijvoorbeeld serveren bij een heerlijke curry, deze rijst geeft er dan een heerlijke frisse twist aan. Je kunt deze rijst ook gebruiken als basis voor een heerlijke salade.
Citrusrijst
Ingrediënten
- 100 gram rijst
- 2 stuks Citrusfruit (sap) Bijvoorbeeld, citroenen, sinaasappels
- 3 takjes peterselie (of meer naar wens)
- 100 gram pijnboompitten
- 2 takjes verse munt (of naar wens meer of minder)
Instructies
- Pers de citrusvruchten uit. Zodat dit ongeveer 1/3 van het benodigde vocht is. Doe het citrusvrocht bij de rijst in de pan en vul aan met water. Zet het op en laat koken zoals je normaal ook zou doen.
- Rooster de pijnboompitten
- Giet de rijst af en doe in kommen of in een kom. Meng het geheel met verse munt en peterselie. Doe de pijnboompitten er op.