Geroosterde aardappelen

aardappels uit de oven - gebakken aardappels - aardappels met schil

geroosterde aardappelen zijn een van mijn favoriete bijgerechten. Stoer en knapperig van buiten en zacht van binnen. Ze passen bijna bij elk gerecht, je kunt er ook heerlijk mee dippen in zelf gemaakte sausjes.

Wat heb je nodig om deze heerlijke geroosterde aardappelen te maken?

  • 4 medium aardappels
  • 10 ml plantaardige olie
  • kruiden naar keuze (rozemarijn, paprika, aardappel mix, of …)

Hoe maak je deze heerlijke geroosterde aardappelen?

  1. Was de aardappelen en snijd ze in stukken, met schil dus
  2. Doe de aardappelen in een kom en voeg daar de olie en kruiden aan toe. Meng dit alles goed door elkaar.
  3. Verdeel de aardappelen over de ovenplaat en bak ze in ongeveer 25 minuten op 180 graden gaar.

Meestal gebruik ik een combinatie van boven genoemde kruiden. Maar je kunt er ook zelf mee variëren en uitproberen. Zo heb je iedere keer net een andere twist aan je aardappelen.

Dit is ook lekker:

2 thoughts on “Geroosterde aardappelen

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *