pastinaaksoep met mosterd

pastinaaksoep - glutenvrij - pastinaak - vegan soep

Een lekkere zelfgemaakte soep kan altijd! pastinaak soep als voorgerecht, als lunchgerecht, gewoon zomaar of gewoon om even lekker op te warmen. Dat pastinaak al lang niet meer tot de vergeten groenten behoort, bleek wel aan de vele reacties op onze instagram post.

Pastinaak wat kun je er allemaal mee maken? Chips, puree, soep, cake en ...

Op de vraag wat maak jij met pastinaak kwamen vele reacties zoals.
Chips. lasagne, uit de oven, patat, cake, door de pasta, puree zijn zomaar een greep uit de reacties die we kregen.

De pastinaaksoep met mosterd kun je prima in de ochtend of zelfs de avond ervoor al klaar maken. Zelf vind ik dat nog veel lekkerder! Alle ingrediënten kunnen dan lekker intrekken, waardoor de soep nog smaakvoller wordt. Je hoeft de soep dan alleen nog maar op te warmen voordat je hem gaat eten en de garneren bieslook.

Pastinaaksoep met mosterd, wat heb je nodig?

  • 500 g pastinaak
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 el mostegroverd
  • Peper naar smaak

Hoe maak je de pastinaaksoep?

  1. Pel en snipper de ui en fruit deze alvast in de soeppan met een klein beetje water
  2. Snijd de pastinaak in stukken en voeg aan de pan toe
  3. Snijd de bleekselderij en voeg deze aan de pan met de ui en pastinaak toe
  4. Pers de knoflook en voeg dit ook toe aan de pan
  5. Meng de mosterd door de de groentes
  6. Voeg de bouillon met 500 ml water toe en laat alles 20 minuten pruttelen
  7. Voeg peper naar smaak toe
  8. Zet het gas uit en pureer alles met een staafmixer glad.

Dit is ook leuk om te lezen:

Volg je ons al via Facebook of Instagram? We zouden het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *