De top 5 vega bbq-gerechten voor de zomer

vegan bbq - vegan gourmet

Vega bbq: Veganistisch eten wordt steeds populairder. Het is dan ook niet voor niets dat er steeds meer veganistisch voedsel in de supermarkt te vinden is. Duurzaamheid is heel erg belangrijk en staat hoog in het vaandel bij velen. Mensen gaan dan ook steeds meer rekening houden met het milieu en de natuur. Het is daarbij onder andere belangrijk dat er met respect om wordt gegaan met dieren. Dit is namelijk nog lang niet altijd het geval. Er zijn bijvoorbeeld nog veel kippenboeren die door blijven gaan met het produceren van de plofkip.

Wil jij voor eens en voor altijd stoppen met het eten van dierlijk voedsel? In dit artikel worden een aantal heerlijke vegan bbq-gerechten beschreven zodat jij in de zomer van 2020 heerlijk veganistisch kunt bbq’en. Er zijn namelijk ontzettend veel heerlijke veganistisch bbq recepten die gemakkelijk te bereiden zijn. Heb je zelf geen bbq in huis? Of wil je wellicht alles uit handen geven? Dan kun je eenvoudig een bbq bestellen op het internet inclusief de barbecuegerechten.

Heerlijke vega bbq-gerechten

Hieronder worden 5 heerlijke vegan bbq recepten beschreven, die jou en je gasten zullen doen smullen. Deze top 5 vegan bbq-gerechten voor de zomer van 2020 mag je niet missen!

Tip 1. Italiaanse gegrilde broodjes

Wil jij vooraf wat broodjes eten? Dan zijn de Italiaanse gegrilde broodjes de ideale optie. Deze zijn volledig veganistisch omdat er helemaal geen dierlijke producten in worden verwerkt. Snij plakjes van een ciabatta, besprenkel deze met olie, zout en peper. Vervolgens laat je deze kort grillen op de bbq waarna je ze eraf haalt. In de tussentijd zorg je ervoor dat je een aantal tomaatjes klein gesneden hebt welke je in een kom doet. Je doet verschillende kruiden door de kom, hier kun je je eigen draai aan geven. Je moet op zijn minst oregano en basilicum gebruiken om te kunnen spreken van een ‘echt’ Italiaans broodje.

Tip 2. Groentespies

vegan bbq - bbq - spiesjes - veganistisch bbq

Een groentespies is heel lekker en eenvoudig om te maken. Je pakt een spies waar je verschillende soorten groenten aan spiest. Denk aan paprika, maïs, courgette of andere lekkere groenten. Vijf keer de lekkerste vegan barbecuespiesjes

Tip 3.Gevulde portobello

Wil je een luxe gerecht, vul dan een portobello met verschillende groenten en specerijen, heerlijk!

Tip 4. Vega burgers

Wil je toch iets vleesachtigs serveren? Zorg dan voor een heerlijke vegan burger! Deze kun je eenvoudig in de winkel kopen en het broodje kun je zelf bereiden. Vegan burgers zijn vaak al gegaard waardoor deze op de barbecue alleen even opgewarmd moeten worden. Vegan vleesvervangers

Tip 5. Dessert van sorbetijs.

Een heerlijk dessert van sorbetijs waar geen melk of eieren aan te pas zijn gekomen, afgetopt met een heerlijke aardbeien compote of saus.

Wil je nog meer barbecue inspiratie? Wij hebben en super tof e book: Vegan Barbecue e-book vol met heerlijke recepten, ideeen en nog veel meer.

Dit is ook lekker bij de BBQ:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.