MYmind Mijn mindfulness-aandachtsboek

MYmind alles over mindfulness bij kinderen.

Mindfulness, een heel actueel onderwerp waarin ik steeds voornemens ben me er in te verdiepen. Het is niet alleen voor volwassenen interessant, maar zeker ook voor kinderen.

Dit werkboek is gericht op kinderen vanaf 8 jaar, ik heb het boek samen doorgewerkt met mijn slimme zevenjarige zoon. Hoe ouder het kind, hoe makkelijker het voor hem zal zijn het zelfstandig door te werken schat ik in.

Het werkboek begint met een introductie in mindfulness; het kunnen richten van je aandacht en waarom dit een belangrijke vaardigheid is.

De training beslaat 8 weken en bestaat uit meditatie- en yogaoefeningen die helpen om je bewust te worden van je aandacht, je lichaam, je emoties en gedragsimpulsen, om zo je aandacht en gedrag beter te kunnen controleren.

Extra te downloaden zijn de bijbehorende meditaties.

Het is geschreven in een duidelijke en aansprekende taal, de opdrachten zijn goed uit te voeren en het doel ervan is ook duidelijk. Het is een werkboek met opdrachten die je aan het denken zetten over het onderwerp, met huiswerkopdrachten en elke week is er ruimte om een dagboek bij te houden met een verslag van de uitgevoerde oefeningen.

Je moet er wel echt de tijd voor nemen, ik merk dat ik het moet inplannen in onze week om er mee aan de slag te gaan omdat het anders er bij in schiet en dat is jammer.

Het is grappig, wat onwennig ook om te mediteren voor mijn zoon, het gaat niet in één keer goed maar dat geeft niet. Ook dat wordt uitgelegd, dat je niet in één keer alles perfect zult doen maar dat door te oefenen je er steeds beter in zult worden.

Het zijn fijne rustmomenten en het is heel leuk om samen uit te voeren, de yoga- en meditatieoefeningen.

Ik denk dat het voor ieder kind een heel goede oefening zal zijn, dit werkboek. In onze huidige maatschappij waarin er altijd veel prikkels zijn is het goed af en toe bewust een moment rust te nemen en te mediteren, om zo te leren beter te concentreren en rustiger te worden.

Samenvatting:

Geen pillen maar chillen
Iedereen is wel eens druk en doet wel eens dingen zonder erbij na te denken. Als iets heel saai is, is het heel normaal dat je het moeilijk vindt om je aandacht erbij te houden. Maar ben je iedere dag heel druk? Heb je vaak moeite je te concentreren en af te maken waar je mee bezig was? Doe je soms dingen zonder er vooraf over na te denken (of vinden anderen dat)? Daar zul je vast wel eens last van hebben!

MYmind is een aandachtstraining die je, samen met je ouders en andere kinderen of jongeren kunt volgen om je concentratie te verbeteren en rustiger te worden. Dit mooi geïllustreerde werkboek bevat meditaties, yoga en andere oefeningen.

Handig om te weten:

  • Auteur Susan Bogels
  • Uitgever Lannoo Campus
  • EAN 9789401438346
  • Verschijningsdatum januari 2020
  • Aantal pagina’s 96 pagina’s
  • Illustraties Met illustraties
  • Ook te koop bij bol.com: MYmind mindfulnes

Deze blog is geschreven door Debbie Haveman. Debbie, moeder van 2 bijzondere jongens, juf (maar nu even niet), blogger en vegan. (Schrijft hierover op www.lookforstars.nl) Leest graag, vooral om iets nieuws te leren, dingen te ontdekken of iets vanuit een ander gezichtspunt te bekijken.

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.