Bloemkoolrijstevlaai

bloemkoolvlaai - vegan vlaai - veganistisch taart

Bij een lekkere taart denk je niet meteen aan een taart met groenten zoals deze Bloemkoolrijstevlaai. Echter ziet deze er wel heel aantrekkelijk uit en smaakvol uit. En hoe leuk is het om een keer een andere taart te serveren. Zelf vind ik het leuk om deze taart bij een high tea te serveren. Dit recept komt uit het boek Happy Recipe.

Bloemkoolrijstevlaai, wat heb je eigenlijk nodig?

Voor het deeg:

  • 350 gram havermeel
  • 1,5 theelepel baking soda
  • 25 gram kokosbloesemsuiker
  • 160 ml kokosmelk
  • 110 ml gesmolten kokosolie
  • 1,5 eetlepel citroensap

Voor de vulling:

  • 500 gram bloemkool
  • 300 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels agavesiroop
  • 2 theelepels vanillepoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 eetlepels bruine rijstmeel

Voor de topping:

  • Verse blauwe bessen
  • Verse aardbeien
  • Of andere versfruit naar keuze, bijvoorbeeld frambozen, mango, banaan etc.

Hoe maak je de bloemkooltaart?

Bloemkoolrijstevlaai - vegan taart
vegan taart - bloemkooltaart - vegan vlaai

De Bloemkoolrijstevlaai is lekker met een kop thee of warme chocolade melk erbij.

Happy Recipe:

  • Auteur: Sam Loman
  • Uitgerver: Thema
  • EAN: 9789462722484
  • Happy Recipe o.a. te koop bij bol.com

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

7 thoughts on “Bloemkoolrijstevlaai

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *