Een aardappelsalade of een salade in een aardappel? Dit lekkere gerecht is erg vullend, rijk aan eiwitten en aan smaak. Met aliolisaus gemaakt van vegan mayo. Dit lekkere recept is van Vegan Today de vegan maaltijdbox.
Aardappelsalade of een salade in een aardappel … Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
- 4 grote aardappelen
- 1 avocado
- 2 tomaten
- halve kropsla
- 2 tl sesamzaad
- 4 el groene olijven
- 12 el vegan mayonaise
- 4 teentjes knoflook
- 2 tl zwart zout (kala namak)
- 1 blik rode bonen
Hoe maak je deze lekkere aardappelsalade?
- Spoel de aardappelen af en snijd ze door de midden.
- Doe de aardappelen in een pan met water en een snufje zout en laat koken totdat je er gemakkelijk met een vork in kan prikken. Ze mogen niet uiteenvallen.
- Pel en pers de knoflook
- Meng de vegan mayonaise met de knoflook en voeg het zwarte zout (Kala namak) naar smaak toe.
- Als de aardappelen klaar zijn, laat je ze afkoelen. Daarna maak je met een mes een kleine holte in de aardappel, een soort kom vorm. Niet echt leegmaken, want dan zal het breken.
- Snijd de avocado en de tomaat in blokjes en de sla in slingertjes. Voeg de bonen en de olijven toe. Meng de groenten met de knoflook-mayonaise en vul de aardappelen hiermee.
- Decoreer met de sesamzaad.
VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon: Energie: kcal 685, Eiwit 13, Koolhydraten 58, Suiker 5, Vet 12, Verzadigd vet 2, Natrium 130