Volkoren pasta met groenten en een zelfgemaakte saus van zoete aardappel en wortel met de nootachtige smaak van edelgist. Gedecoreerd met chilipepers om een vleugje kleur en pittigheid te geven. In dit recept is de zoete aardappel verstopt in de saus … vandaar undercover. Dit is een recept van Vegan today de vegan maaltijdbox
Zoete aardappel pasta wat heb je nodig?
Voor 4 personen
- 500 gr volkoren spaghetti
- 2 zoete aardappels
- 4 tenen knoflook
- 2 wortels
- 2 courgettes
- 4 el edelgist
- 2 uien
- olie
- zout
- zwarte peper
- 1 chli
- 2 tl Italiaanse kruiden
Hoe maak je deze zoete aardappel undercover?
- Schil en snijd de zoete aardappel en de wortel in middelgrote blokjes. Doe dit in een pan met water en een beetje zout en laat zachtjes koken op middelhoog vuur.
- In een andere pan doe je water met een beetje zout en olie om de pasta in te koken.
- Snijd de ui en knoflook in stukjes. Snijd de courgette in middelgrote blokken. Doe de helft van de gesneden knoflook in een pan met een scheutje olie. Wanneer het goudbruin begint te worden voeg je de ui toe en fruit deze. Dan voeg je de courgette toe. Bak tot de courgette zacht is geworden.
- Als je zoete aardappel en wortel gemakkelijk met een vork kunt inprikken. Giet ze da af en doe ze in een kom. Voeg de rest van de gesneden knoflook, de edelgistvlokken, de Italiaanse kruiden een snufje zout en peper en een beetje water toe.
- Mix met de mixer tot dat het een romige maar vloeibare textuur krijgt. Voeg meer water toe om de gewenste textuur te verkrijgen.
- Haal de spaghetti uit het kookwater en meng deze samen met de saus en de groenten. Snijd de chili in ringen en gebruik als decoratie.
VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon: Energie: kcal 722, Eiwit 13, Koolhydraten 48, Suiker 5, Vet 8, Verzadigd vet 1, Natrium 120