Vegan goulashsoep: Met dit koudere winterse weer is het heerlijk om verwarmende gerechten te eten. Zoals heerlijke stamp- en stoofpotten. En ook deze heerlijke soep is er daar eentje van.
Vegan goulashsoep … dit heb je nodig
- 2 uien;
- 1 rode paprika;
- 2 teentjes knoflook;
- 225 gram knolselderij;
- 100 gram olie (of plantaardige boter);
- 400 gram tomaten;
- 1 eetlepel paprikapoeder;
- ¼ theelepel cayennepeper;
- 500 ml water;
- 1 eetlepel gedroogde oregano;
- 1,5 theelepel rode wijnazijn;
- Zout en peper naar eigen smaak. Extra pittig? Doe er dan een halve rode peper in stukjes door.
- Vegan room of creme fraiche
Zo maak je deze heerlijke veganistische goulashsoep:
- Pel en snijdt alle groenten in kleine stukjes.
- Fruit de uien en voeg dan de gepelde knoflook toe.
- Zet het vuur iets lager en voeg de paprika, knolselderij en alle kruiden eraan toe. Roer goed door en voeg dan de gesneden tomaten er aan toe. Laat het 5 minuten sudderen
- Voeg het water toe. Zet het vuur weer wat hoger en breng de soep aan de kook en laat deze 10 minuutjes pruttelen.
- Voeg nog wat rode wijnazijn voordat je het serveert.
- Serveer eventueel met fijngesneden peterselie of bieslook.
Dit is ook leuk om te lezen:
Vegan goulashsoep
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 225 gram knolselderij
- 400 gram tomaten
- 1 eetlepel paprikapoeder
- ¼ theelepel cayennepeper
- 500 ml water
- 100 gram olie (of plantaardige boter)
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1,5 theelepel rode wijnazijn
- Zout en peper naar eigen smaak. Extra pittig? Doe er dan een halve rode peper in stukjes door
- Vegan room of creme fraiche
Instructies
- Pel en snijdt alle groenten in kleine stukjes.
- Fruit de uien en voeg dan de gepelde knoflook toe.
- Zet het vuur iets lager en voeg de paprika, knolselderij en alle kruiden eraan toe. Roer goed door en voeg dan de gesneden tomaten er aan toe. Laat het 5 minuten sudderen
- Voeg het water toe. Zet het vuur weer wat hoger en breng de soep aan de kook en laat deze 10 minuutjes pruttelen.
- Voeg nog wat rode wijnazijn voordat je het serveert.
- Serveer eventueel met fijngesneden peterselie of bieslook.