Chalcopyriet

Chalcopyriet

De Chalcopyriet, ook wel bekend als de “Steen van de Wijsheid”, is een unieke edelsteen met krachtige helende eigenschappen. Het is een koperhoudende mineralen die vaak wordt gevonden in combinatie met andere mineralen zoals ijzer, zink en kwarts. Chalcopyriet wordt beschouwd als een krachtige steen voor zelfontdekking en zelfacceptatie.

De werking van Chalcopyriet

De werking van Chalcopyriet is gericht op het versterken van de zelfacceptatie en het verminderen van angst. Het wordt gezegd dat het kan helpen bij het verminderen van negatieve emoties en het versterken van het zelfvertrouwen. Ook wordt het vaak gebruikt voor spirituele groei en bewustzijn. Het kan helpen bij het verhogen van intuïtie en het versterken van de verbinding met hogere dimensies.

Hoe reinigt je de Chalcopyriet?

Het is belangrijk om te weten dat edelstenen, als deze, regelmatig gereinigd worden. Er zijn verschillende manieren om het te reinigen. Je kunt het reinigen met een smudge stick of het gebruik van wierook.

Vindplaats

Chalcopyriet wordt gewonnen uit verschillende delen van de wereld, met name in Peru, Chili, Zuid-Afrika en Rusland. Het komt in diverse kleuren voor, zoals bruin, geel, groen en paars.

Extra weetje over de deze eldelsteen

Wist je dat deze wordt geoxideerd? En wanneer dat gebeurt krijgt het de paarse of blauwe kleur. En dan een geoxideerde chalcopyriet staat bekend onder de naam borniet of peacock pyriet.

Dit is ook leuk om te lezen:

Vond je deze blog leuk? Deel ‘m met je vrienden! Niets meer missen? Volg ons dan op Facebook