Driehoekjes van filodeeg gevuld met o.a. spinazie

vegan filodeeghapjes - vegan verjaardagshapjes - vegan borrelhapjes - veganistische tapashapjes

Deze vegan driehoekjes van filodeeg gevuld met vegan kip en mango, en vegan geitenkaas en spinazie. Hebben een heerlijke bite en zijn lekker knapperig. Ideaal voor een feestje, borrel, voorgerecht of gewoon voor een gezellig filmavondje.

Je kunt de filodeeg driehoekjes bakken in de oven voor een minder vet resultaat. Wij hebben ervoor gekozen om ze te frituren in olie. Daar worden ze lekker knapperig van.

Driehoekjes van filodeeg met een vulling van vegan kip en mango:

Deze driehoekjes zijn echt super lekker. Door het pittige van de gekruide kip en het zoete van de mango.

Wat het je nodig voor 15 driehoekjes van filodeeg gevuld met vegan kip en mango?

  • 15 rechthoekige plakken filodeeg
  • 160 gram vegan kipstukjes
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • halve verse mango of blokjes uit de diepvries
  • stukje verse gember van 2 cm
  • 1 eetlepel garam masala kruiden
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • snufje peper en zout naar eigen smaak
  • glas water
  • zonnebloemolie
vegan filodeeg hapjes - vegen borrelhapjes - vegan verjaardagshapjes

Zo maak je de …Driehoekjes van filodeeg met een vulling van vegan kip en mango:

  1. Bak de kipstukjes op middelhoog vuur in de zonnebloemolie voor ongeveer 5 minuten. Voeg na ongeveer 2 minuten de garam masala kruiden en de kerrie toe en bak dit de laatste 3 minuten mee.
  2. Snijd ondertussen de ui, gember en pers de knoflook.
  3. Leg de kipstukjes op een snijplank en pluk ze uit elkaar met 2 vorken. Leg dit even apart voor straks.
  4. Fruit hier de gesnipperde ui in voor ongeveer 7 minuten, tot ze glazig zijn. Voeg in de laatste minuut de knoflook en de gember toe en bak dit mee.
  5. Voeg de geplukte kipstukjes en de mango toe, samen met een glaswater. Laat dit even pruttelen tot het voldoende is ingedikt. Het mengsel mag iets vochtig zijn, maar er mag straks geen vocht uit de driehoekjes lopen.
  6. Leg een rechthoekige plak filodeeg op een snijplank, bestrijk dit met een beetje olie en leg het mengsel linksboven in de hoek, zoals op onderstaande afbeelding. Vervolgens vouw je deel 1 over deel 2, deel 2 over deel 3, enz. Het is afhankelijk van de grootte van je rechthoek hoe vaak je moet vouwen. Probeer in ieder geval tot deel 6 te komen. Het is handig om een klein stukje over te houden (deel 9) waarmee je het flapje kunt sluiten.
  7. Laat een flinke laag zonnebloemolie in een diepe wokpan heet worden, hier frituur je de driehoekjes een paar minuten in. Goed erbij blijven want het gaat vrij snel. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer met een dipsausje bijvoorbeeld ketchup, chilisaus

Driehoekjes van filodeeg met spinazie wat heb je nodig?

  • 15 rechthoekige plakken filodeeg
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels agave
  • 100 gram vegan geitenkaas
  • snuf peper en zout
  • kopje water
  • zonnebloemolie

Driehoekjes van filodeeg met spinazie … hoe maak je ze?

  1. snijd de ui en bak deze in pan met olie. Laat dit even fruiten en doe dan de knoflook en spinazie erbij
  2. In de meeste supermarkten zijn alleen plakjes geitenkaas te koop. deze kunnen er ook prima in. Je kunt ze in stukjes scheuren of snijden en verdelen door het geheel. roer alles goed door het geheel.
  3. Voeg de agave toen en roer nog eens goed door elkaar.
  4. Leg een rechthoekige plak filodeeg op een snijplank, bestrijk dit met een beetje olie en leg het mengsel linksboven in de hoek, zoals op onderstaande afbeelding. Vervolgens vouw je deel 1 over deel 2, deel 2 over deel 3, enz. Het is afhankelijk van de grootte van je rechthoek hoe vaak je moet vouwen. Probeer in ieder geval tot deel 6 te komen. Het is handig om een klein stukje over te houden (deel 9) waarmee je het flapje kunt sluiten.
  5. Laat een flinke laag zonnebloemolie in een diepe wokpan heet worden, hier frituur je de driehoekjes een paar minuten in. Goed erbij blijven want het gaat vrij snel. Laat uitlekken op keukenpapier.
filodeeg driehoekjes  zo vouw je ze

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *