LOEMPIA met spicy zuurkool

vegan tapas hapjes-vegan loempia - vegan recept - vegan feestdagen

Ik heb ’m liever in een loempia dan in een stamppot, die zuurkool. Gek idee? Geloof me: dit is veel lekkerder dan die loempia’s met drie verdwaalde taugésprietjes die je soms op straat tegenkomt. Dit komt uit het kookboek Vegan East. Zelf ben ik ook dol op zuurkool, toen ik dit recept in het boek zag was ik dan ook meteen heel erg enthousiast. En daarom willen wij dit ook graag met jullie delen!

Loempia met zuurkool wat heb je nodig?

  • 300 g spicy zuurkool
  • 150 g rodekool, fijngesneden
  • 25 g bieslook
  • 10 loempiavellen, ontdooid
  • 50 ml ketchup
  • 1 tl srirachasaus
  • 1 tl ahornsiroop
  • 400 ml arachideolie, om in te frituren

extra nodig: keukenpapier

Hoe maak je de pittige zuurkoolloempia’s?

Zet de spicy zuurkool, rodekool, bieslook en een bakje water klaar. Leg een loempiavel voor je neer op een snijplank en
verdeel over de onderkant van het midden ongeveer 30 gram zuurkool, 15 gram rodekool en wat van de bieslook. Rol eenmaal vanaf onderen op en vouw de zijkanten naar binnen. Maak de randen goed nat en rol verder op. Herhaal met de overige loempiavellen. Verhit alvast de olie in een wok. Maak ondertussen de saus door de ketchup, sriracha en ahornsiroop met elkaar te mengen in een bakje. Frituur de loempia’s ongeveer 5 minuten, of tot ze mooi goudbruin
kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer direct, met de saus erbij.

Handig om te weten over het boek Vegan East

  • Auteur: Milou van der Will
  • Uitgever: Good Cook B.V.
  • EAN: 9789461432391
  • Veganistisch
  • Het boek Vegan East is o.a. te koop bij Bol.com

Dit is ook leuk om te lezen:

Super leuk als je dit recept deelt op social media met je vrienden. Heb je een recept gemaakt van Vegalifestyle.nl tag ons gerust. Wij zijn benieuwd naar jouw lekkere variaties.

2 thoughts on “LOEMPIA met spicy zuurkool

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *