Home Blog De lekkerste vegan mueslirepen maken …

De lekkerste vegan mueslirepen maken …

Geschreven door Gastbloggers eenmalige gastblogger
Vegan Muesli repen - vegan muslirepen recept - veganistische recepten - vegan recepten - vegan - vegan magazine - vegan food - vegan inspiratie

In een mum van tijd de lekkerste vegan mueslirepen maken

Als gezonde start van de dag, als lekker tussendoortje of als verantwoorde avondsnack: een vegan mueslireep komt altijd wel van pas. En ze zijn ook goedgekeurd door mijn kieskeurige peuter. En je kunt ze super gemakkelijk zelf maken, in een mum van tijd. De voorbereidingen duren slechts 10 minuten, dan nog 15 minuutjes in de oven, even afkoelen en aanvallen.

Dit heb je nodig voor jouw eigen vegan mueslirepen

  • 100 gram havermout
  • 60 ml amandelmelk
  • 1 eetlepel dadelstroop
  • 1 banaan
  • een handvol gedroogde vijgen
  • een handvol gemengde noten
  • 1 theelepel chiazaad
  • 1 theelepel maca poeder
  • 1 eetlepel rauwe cacaonibs
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • 1 eetlepel amandelmeel

muesli repen maken - vegan recept

Hoe je de vegan mueslirepen maakt

  1. Verwarm je oven voor, op 180 graden.
  2. Weeg je havermout af en voeg de plantaardige melk toe.
  3. Pureer de banaan met een vork of stamppot stamper.
  4. Breek de nootjes in kleine stukjes.
  5. Snijd de
  6. Voeg de banaan, de nootjes, het gedroogde fruiten en alle toe aan de havermout. Roer alles door elkaar met een vork, tot je een stevige substantie hebt.
  7. Leg alles op een bakplaat (met bakpapier!) of in een bakblik (bijvoorbeeld een brownie- bakblik). Als je geen siliconen bakblik hebt, smeer dan wel even de randen in met plantaardige boter. Zorg ervoor dat deze grote mueslireep niet dikker is dan 1,5-2 cm.
  8. Bak de grote mueslireep 15 minuten in de oven.
  9. Laat het 15-30 minuten afkoelen, snijd dan smalle repen van je creatie en smullen maar!

veganistisch recept - vegalifestyle.nl

Je kunt gemakkelijk variëren met deze mueslirepen. Ben je bijvoorbeeld allergisch voor noten, gebruikt dan zaden & pitten (zonnebloempitten, sesamzaad en pompoenpitten zijn lekker) en kies voor havermelk in plaats van amandelmelk. Ook kun je de cacao nibs weglaten of juist kiezen voor een extra schep rauwe cacaopoeder. En in plaats van vijgen kun je experimenteren met dadels, pruimen, rozijnen en cranberries. Kortom, je hoeft nooit meer op een saaie reep te sabbelen na je morning workout, op kantoor of tijdens een Netflix avondje!

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

You may also like

5 Reacties

Avatar
Ina Rozen april 10, 2018 - 2:18 pm

Wat ziet deze er lekker uit.

Reply
Avatar
Agnes Brouwer april 10, 2018 - 2:18 pm

Yummie, ik heb er nu al zin in.

Reply
Avatar
Marjet Koning april 12, 2018 - 2:21 pm

Ze zitten nu in de oven!

Reply
Avatar
maikel rood april 12, 2018 - 3:13 pm

Deze zien er heerlijk uit. Morgen maar eens proberen te maken voor de kinderen en mijzelf!

Reply
Avatar
Sabine april 17, 2018 - 11:32 am

Die zien er heerlijk uit zeg.

Reply

Laat een berichtje achter