In een mum van tijd de lekkerste vegan mueslirepen maken

Vegan Muslirepen - vegan muslirepen recept - veganistische recepten - vegan recepten - vegan - vegan magazine - vegan food - vegan inspiratie

In een mum van tijd de lekkerste vegan mueslirepen maken

Als gezonde start van de dag, als lekker tussendoortje of als verantwoorde avondsnack: een vegan mueslireep komt altijd wel van pas. En ze zijn ook goedgekeurd door mijn kieskeurige peuter. En je kunt ze super gemakkelijk zelf maken, in een mum van tijd. De voorbereidingen duren slechts 10 minuten, dan nog 15 minuutjes in de oven, even afkoelen en aanvallen.

 

Dit heb je nodig voor jouw eigen vegan mueslirepen

  • 100 gram havermout
  • 60 ml amandelmelk
  • 1 eetlepel dadelstroop
  • 1 banaan
  • een handvol gedroogde vijgen
  • een handvol gemengde noten
  • 1 theelepel chiazaad
  • 1 theelepel maca poeder
  • 1 eetlepel rauwe cacaonibs
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • 1 eetlepel amandelmeel

Hoe je de vegan mueslirepen maakt

  1. Verwarm je oven voor, op 180 graden.
  2. Weeg je havermout af en voeg de plantaardige melk toe.
  3. Pureer de banaan met een vork of stamppot stamper.
  4. Breek de nootjes in kleine stukjes.
  5. Snijd de
  6. Voeg de banaan, de nootjes, het gedroogde fruiten en alle toe aan de havermout. Roer alles door elkaar met een vork, tot je een stevige substantie hebt.
  7. Leg alles op een bakplaat (met bakpapier!) of in een bakblik (bijvoorbeeld een brownie- bakblik). Als je geen siliconen bakblik hebt, smeer dan wel even de randen in met plantaardige boter. Zorg ervoor dat deze grote mueslireep niet dikker is dan 1,5-2 cm.
  8. Bak de grote mueslireep 15 minuten in de oven.
  9. Laat het 15-30 minuten afkoelen, snijd dan smalle repen van je creatie en smullen maar!

Je kunt gemakkelijk variëren met deze mueslirepen. Ben je bijvoorbeeld allergisch voor noten, gebruikt dan zaden & pitten (zonnebloempitten, sesamzaad en pompoenpitten zijn lekker) en kies voor havermelk in plaats van amandelmelk. Ook kun je de cacao nibs weglaten of juist kiezen voor een extra schep rauwe cacaopoeder. En in plaats van vijgen kun je experimenteren met dadels, pruimen, rozijnen en cranberries. Kortom, je hoeft nooit meer op een saaie reep te sabbelen na je morning workout, op kantoor of tijdens een Netflix avondje!

Dit heerlijk recept is gemaakt en geschreven door Kari…

Kari blogt vier keer per week op columnsbykari.com, een mamablog over opvoeding, dierproefvrije beauty, style en een vegan lifestyle. Op Instagram post ze over haar leven als mama van Isaya (2,5) en haar zwangerschap. Voor ons deelt ze haar favoriete recepten, vegan hotspots en kookboeken.

Deze lekkere vegan pannenkoeken maakt Kari ook.

Wil jij niet smeer missen van VegaLifestyleMagazine volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram @vegafoodblog of @vegalifetyle

 

Heb jij ons gave magazine al besteld? Het eerste echte 100% vegan magazine van Nederland.

 

Totaal: € -
[/paytiu

Vegan magazine - vegalifestyle magazine - vegan lifestyle magazine - vegan glossy - vegan tijdschrift - vegan recepten - veganistisch tijdschrift

© Vega Lifestyle Magazine

Article Categories:
Home · lunch · Ontbijt

Comments

  • Wat ziet deze er lekker uit.

    Ina Rozen april 10, 2018 2:18 pm Beantwoorden
  • Yummie, ik heb er nu al zin in.

    Agnes Brouwer april 10, 2018 2:18 pm Beantwoorden
  • Ze zitten nu in de oven!

    Marjet Koning april 12, 2018 2:21 pm Beantwoorden
  • Deze zien er heerlijk uit. Morgen maar eens proberen te maken voor de kinderen en mijzelf!

    maikel rood april 12, 2018 3:13 pm Beantwoorden
  • Die zien er heerlijk uit zeg.

    Sabine april 17, 2018 11:32 am Beantwoorden

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Don't Miss! random posts ..