Nieuwe vegan producten uitproberen …

Vegan nieuwe producten

Nieuwe vegan producten uitproberen: Zodra er nieuwe vegan producten op de markt komen … ben ik van de partij. Deze keer zijn het twee smoothiebowls van Wholey en groenten pannenkoeken van Panggies ga ik testen. Die laatste heb ik via hun site besteld. De smoothiebowls zag ik bij mijn Jumbo in de buurt.

Nieuwe vegan producten uitproberen: Ocean Bowl

Wat een mooie kleur blauw zie ik als ik hem blend. De bowl is lekker, maar wat proef ik eigenlijk? De munt biedt zich als eerste aan, het verfrist mijn mond. Banaan, ananas en de mango spelen en roepen vlug daarna om aandacht. Allemaal zachte smaken, bijna verlegen, maar houden zich kranig tegen de sterkere munt. De courgette proef ik niet, extra vitamientjes. De dadels zoeten het. Ik vind het verrassend door zijn kleur en smaak. Verfrissend, lekker en interessant, je mond en hersenen hebben even tijd nodig om te ontdekken wat wat is.

Ik heb er 3,49 voor betaald. Portie is voor 1 persoon, dan vind ik het aardig aan de prijs. Heerlijk om af en toe eens van te genieten. Je zou natuurlijk wat munt aan bijvoorbeeld een lekkere chocolade-smoothie toe kunnen voegen. Ingrediënten: banaan, ananas, mango, courgette, dadels, kokosroom, munt en fycocyanine.

Nieuwe vegan producten uitproberen: açaï bowl

Wholey heeft ook een açaï bowl, die heb ik ook geprobeerd. Ingrediënten: banaan, açai-puree, aardbeien, dadels, bosbessen en kokosroom. Een mooie roze-paarse kleur na het blenden. Ik proef aardbeien en bosbessen. Deze is heel zacht, erg voorzichtig met wat hij aan gevoel geeft en hoe deze met je smaakpupillen speelt. Geeft zeker niet zo’n kick als de munt in de ocean. Romig en zoet, maar niet te. Zeker lekker, een traktatie.

Nieuwe vegan producten uitproberen: Dunkin’ Donuts

Wist je trouwens dat Dunkin’ Donuts een complete vegan lijn heeft? Ze hebben maar liefst 45 smaken. Hier kun je heerlijk van genieten. Wie heeft ze al gehad en wat vond je ervan?

Panggies

Panggies, het bedrijf wil voedselverspilling tegengaan, daarom doen ze veel groenten in de pannenkoekenmix. Er zijn 3 varianten: hollandse mix, groen’teboer en ’t lievelingetje. Je hoeft enkel sojamelk en bakpoeder toe te voegen. De prijs is 2,99, houdt wel rekening met verzendkosten. Ik probeer ’t lievelingetje: rode biet, pompoen en wortel. Kan ik deze pannenkoekjes beter met iets zoets eten of juist hartig? Ik ga het allebei proberen. Ik vind pannenkoekjes lekkerder als ze wat dikker zijn, daarom heb ik minder sojamelk toegevoegd.

Panggies hartig

Ik proef eerst de hartige variant. Met de extra groenten die ik erop gedaan heb, smaakt het heerlijk. Het zoete van de groenten in de mix proef ik, maar ze nemen een bijrol in het geheel. Wat ik mis en dat is zeker een tip: een snufje zout, dat zou de smaken nog meer optillen. De tomaat, ui, champignons en vegan kaas, Die ik zelf heb toegevoegd … vechten niet met de Panggies-mix, maar vormen een harmonieus geheel.

Panggies zoet

Zoet, met appel, wat suiker en een paar rozijnen. Deze past perfect bij de zoete smaken van de wortel, rode biet en pompoen. Hier mis ik het korreltje zout minder. Echt erg lekker. De kleur is wat verassend misschien voor een pannenkoek, maar laat dat je niet tegenhouden. Zeker een aanrader, ongemerkt krijg je wat extra groenten binnen. 

Veel liefs van mij!

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *