Home ReceptenOntbijt ‘NUT-TELLA’ SMOOTHIE BOWL

‘NUT-TELLA’ SMOOTHIE BOWL

Geschreven door Vega Lifestyle
een lekker ontbijt met de vegan ‘Nut-Tella’ smoothie bowl

‘Nut-Tella’ smoothie bowl: Begin je al te watertanden bij de gedachte aan chocoladehazelnootpasta?
Dan zul je verzot zijn op deze ‘nut-tella’ smoothie bowl! Een heerlijk keto-ontbijt voor wie ’s morgens het liefst start met iets zoets. De pure cacao en goede vetten zullen je heel wat energie geven.

‘Nut-Tella’ smoothie bowl wat heb je nodig?

Voor 1 portie

  • 2 koppen (480 ml) amandel- of hazelnootmelk, ongezoet
  • 1 kop (150 g) ijsblokjes of bevroren courgette
  • halve rijpe avocado
  • 2 eetlepels (20 g) chocolade-proteïnepoeder
  • 1 eetlepel puur cacaopoeder, ongezoet
  • 2 eetlepels hazelnootpasta, ongezoet
  • 1 eetlepel ALL GOOD MCT-olie (via Julies- Lifestyle.com/Shop)
  • een snufje Himalayazout of zeezout

Hoe maak je deze ‘Nut-Tella’ smoothie bowl?

  1. Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een romige shake. Je kunt kiezen tussen ijsblokjes (keto) of bevroren courgette (iets koolhydraatrijker). Het is belangrijk dat je een krachtige high-speed blender gebruikt zodat de smoothie mooiromig wordt.
  2. Als je de smoothie met bevroren courgette wilt maken: spoel en droog de courgette, snijd ze in stukjes en vries ze de dag ervoor in. Een echte vitamine C-bom!
  3. Proef de smoothie. Nog te flets? Voeg dan wat extra chocolade-proteïne en/of cacao toe om de shake op smaak te brengen. Hoe rijper de avocado, hoe beter.

JULIE’S TIPS & TRICKS

Wil je deze smoothie omtoveren tot een chocoladechiapudding? Roer dan 2 eetlepels chiazaad door de smoothie, laat een 2-tal minuten staan, roer nog eens om en herhaal tot je ziet dat de chiazaadjes de smoothie beginnen te absorberen. Plaats de pudding 30 minuten (of een nacht) in de koelkast.

Dit recept komt uit het boek: Keto in 15 minuten – Mediterraan

Dit is ook leuk om te lezen:

You may also like

Laat een berichtje achter