Home ReceptenDiner Thaise noedelsalade

Thaise noedelsalade

Geschreven door Vega Lifestyle
Thaise noedelsalade

Wij brengen deze week de Oosterse keuken naar jouw tafel. Noedels met frisse en knapperige groenten, plantaardig gehakt, nootjes en de exotische smaak van sesamolie.

We mogen iedere donderdag een recept delen van Vegan Today … De vegan maaltijdbox. Iedere week is er een nieuwe box met 3 heerlijke recepten. Je kunt ervoor kiezen om iedere week los een box te kiezen of liever een abonnement. Er kan gekozen worden voor twee verschillende boxen namelijk voor 1-2 personen of voor 3-4 personen personen. Een vegan maaltijdbox is echt ideaal. Je krijgt de box met alle ingrediënten in de box thuis gestuurd. En de recepten worden bijgeleverd zodat jij stap voor stap het recept op tafel kunt toveren.

Wat heb je nodig voor de Thaise noedelsalade

Voor 2 personen

100 gr glasnoedels,
30 gr gember,
2 tenen knoflook,
3 wortels,
1 chili, 100 gr
gehakt, 100 gr
komkommer,
verse koriander,
2 bosui,
1 limoen,
80 gr sugarsnaps,
1,5 el geroosterde sesamolie,
1 el rijstazijn,
2 el sojasaus, 3
40 gr gezouten pinda’s.

Hoe maak je de Thaise noedelsalade:

Stap 1:

Snijd de chili, knoflook en geschilde gember in fijne stukjes. 

Stap 2:

Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekepan en bak het gehakt op hoog vuur samen met de chili, knoflook en gember.

Stap 3:

Was de peultjes. Zet een pan met water met een snufje zeezout op en kook de peultjes 5 minuten.

Stap 4:

Snijd intussen de komkommer en wortel in diagonale plakjes, leg die plat dakpansgewijs en snij er dan reepjes van (julienne). Snij de bosui in dunne ringen.

Stap 5:

Schep de peultjes direct uit de pan, spoel ze koud af en doe ze in een kom.

Stap 6:

Stop nu de noedels in dezelfde pan en kook nog 2 minuten of tot soepel en gaar. Giet af, laat uitlekken en voeg het bij de peultjes. Besprenkel met de geroosterde sesamolie, rijstazijn en sojasaus en hussel om met een vork.

Stap 7:

Meng het gehakt, de wortel, komkommer, koriander (grof gesneden) en bosui erbij. Knijp de limoen uit boven de kom, hussel nog een keer om en garneer met de pinda’s.

Eet smakelijk!


VOEDINGSWAARDEN:

Per portie voor 1 persoon: Energie: kcal 527, kJ 2204, Eiwit 16, Koolhydraten 67, Suiker 8, Vet 18, Verzadigd vet 2, Natrium 235

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

You may also like

Laat een berichtje achter