Tips voor een natuurlijke make-up look

Naturel make-up look, zo creëer je deze.

Als je naar je werk gaat, vrij bent of … Je wil er graag natuurlijk en verzorgd uitzien. Een mooie naturel make-up hoort daarbij. Een mooie natuurlijke make-up is subtiel, maar geeft je toch net even dat beetje extra.

Voor een nude look kies je neutrale kleuren. Die jou laten stralen.

Dagcrème

Voordat je de foundation aanbrengt is het goed om eerst een dagcrème aan te bergen. In de dagcrème zit een SP factor en in de foundation meestal ook. Dit is goed, ook in de winter is het goed om de huid tegen uv-straling te beschermen. Daarnaast beschermt de dagcrème de huid ook tegen andere stoffen zoals uitlaatgassen. Laat de crème een paar minuten intrekken voordat je de foundation aanbrengt.

Foundation voor een natuurlijke make-up look

Je look valt of staat met de foundation. Kies hiervoor altijd de kleur die zo dicht mogelijk bij je eigen huid teint komt. Dit kun je testen op je kaaklijn. De kleur die je het minst ziet, is de juiste kleur. Kies je een te donkere kleur (omdat je bruiner wil lijken) , dan komen alle oneffenheden naar voren. Kies je een te lichte teint, dan kan de huid grauw uitslaan.

Foundation heeft als functie de huid te egaliseren. Wil je wat meer kleur in het gezicht? Daar is de rouge voor.

Wat is foundation en hoe gebruik je het?

Enkele vegan foundation tips:

Wenkbrauwen

De wenkbrauwen zijn de kapstok van je gezicht. Epileren zorgt ervoor dat ze in de juiste vorm. Met een wenkbrauwenpotlood kun je ze dan accenturen.

De ogen

Om je oogschaduw de hele dag goed te laten zitten kun je gebruik maken van een primer. Je brengt deze aan op de oogleden als basis voor je oogschaduw.

Ook bij een natuurlijke look, is het mooi een een zwarte eyeliner te zetten. Dit geeft net wat meer accent aan de ogen. Trek de eyeliner met een potlood of een vloeibare. Een potlood geeft een iets natuurlijkere look. Daarna breng je een zachte kleur oogschaduw aan. Dit kunnen bruintinten zijn, of juist zachte groentinten, blauw of ..

Mascara

Als je oogschaduw goed zit is het tijd om de mascara aan te brengen. Lees hier alles over de Mascara do’s en dont’s … wat doe jij goed?

Vegan mascara tips:

Rouge

Met een rouge breng je kleur in het gezicht. Een rouge breng je aan op je jukbeenderen of juist net daar onder. Het accentueert de vorm van je gezicht. Er zijn verschillende tinten roze, brons of zelf oranje. De oranje is mooi voor mensen met sproeten.

Poeder

Nadat je de foundation aangebracht hebt, kun je het geheel afpoederen. Hiervoor gebruik je een naturel tint. Een poeder zorgt ervoor dat de foundation minder glanst en langer blijft zitten.

Lippenstift om je natuurlijke make-up look helemaal af te maken.

En tot slot zijn je lippen aan de beurt. Kiers hiervoor een mooie neutrale kleur.

Met deze look straal jij de hele dag.

Dit is ook leuk om te lezen:

Vond je deze artikel leuk? Deel ‘m met je vrienden! Niets meer missen? Volg ons dan op Facebook