Vitamine te kort bij haaruitval

Vitamine bij haarverlies

Een gezonde voeding is belangrijk voor een gezonde hoofdhuid en haargroei. Bij tekorten aan bepaalde vitamines en voedingsstoffen valt het haar zelfs sneller uit. Voorbeelden hiervan zijn vitamine b haaruitval en vitamine d te kort bij haarverlies.

Om tekorten in jouw lichaam tegen te gaan op een diervriendelijke en vegan manier kunt jouw vegan haargroeiproducten gebruiken en haargroei natuurlijk te stimuleren.

Welke vitamine kom je tekort bij haaruitval?

Het antwoord op de vraag: “Welke vitamine kom je tekort bij haaruitval?”, valt niet van buitenaf te beantwoorden. Haaruitval is namelijk vaak een combinatie van verschillende factoren. Vitamine voor je haar die wel een rol spelen bij gezonde haargroei zijn Vitamine B8, Vitamine B9, Vitamine B12 en Vitamine D.

Vitamine bij haarverlies

Haaruitval Vitamine B8

Bij een tekort aan Vitamine B8, Biotine voor haar kan haar uitvallen. Biotine is namelijk een van de meest belangrijke vitamines tegen haarverlies. Biotine voor haar is essentieel voor het behouden van gezond haar en draagt bij aan de productie van keratine dat belangrijk is voor het haar, hoofdhuid en nagels.

Foliumzuur tekort bij haarverlies

Vitamine B9, ofwel foliumzuur is essentieel voor de cel ontwikkeling en groei van weefsels. Het is van belang voor gezonde haarfollikels en haargroei. Foliumzuur zorgt voor een betere bloedcirculatie, waardoor voedingsstoffen de hoofdhuid kunnen bereiken.

Haaruitval vitamine B12

Haaruitval vitamine B12, komt door een tekort aan Cyanocobalamine. Dit kan bijdragen aan haarverliesl en ontwikkeling van grijze haren.

Vitamine D tekort haaruitval

Een vitamine D tekort wordt haaruitval vaak in verband gebracht met de auto-immuunziekte alopecia areata. Vitamine D is een belangrijke haarverlies omdat het helpt bij het ondersteunen van een gezonde haarfollikel.

Magnesium haaruitverlies

Haaruitval komt niet direct door een tekort aan magnesium, maar dit kan wel het proces versnellen. Bij veel haaruitval is het dus handig om meer magnesium in je dieet te nemen. Hoeveel Magnesium er nodig is verschilt per persoon.

Welke vitamine voor haaruitval?

Er zijn dus een aantal haaruitverlies vitamines. Welke vitamine voor haaruitval je last van hebt, is dus moeilijk te bepalen. Het tegengaan van bepaalde vitaminetekorten in de meeste gevallen is makkelijker door het slikken van supplementen die veel van deze vitamines bevatten. Een goed voorbeeld hiervan zijn de ‘hair growth supporting tablets’ van Neofollics.

Dit is een hoog gedoseerd voedingssupplement dat doeltreffend een gezonde haargroei van binnenuit stimuleert. De samengestelde formulering levert een bewezen bijdrage aan het behoud van de normale haargroei, behoud van sterk en glanzend haar en een verbeterd haarvolume.

Dit is ook leuk om te lezen:

Ben jij opzoek naar vegan supplementen? Wij hebben goede ervaringen met de supplementen van Goldea.

Vond je deze blog leuk? Deel ‘m met je vrienden! Niets meer missen? Volg ons dan op Facebook