Tomatensoep is een onbetwiste klassieker onder de soepen. Het is een tijdloos gerecht dat altijd weer een glimlach op ons gezicht tovert. De veelzijdigheid ervan kent haast geen grenzen. Je kunt er eindeloos mee experimenteren en variëren, van subtiele toevoegingen tot gedurfde smaakexplosies.
Vegan serveer opties voor bij en in je tomatensoep
Je kunt deze heerlijke tomatensoep natuurlijk gewoon zo eten. Maar wij hebben ook een aantal lekkere serveer tips voor je:
Vegan kaasstrooisel
Voor een romige en hartige touch kun je vegan kaasstrooisel (bijvoorbeeld geraspte kaas) gebruiken als topping voor je tomatensoep. Strooi een royale hoeveelheid vegan kaasstrooisel over de hete soep en laat het smelten tot een zalige laag van romige perfectie.
Gebakken tofu
Maak een hartige toevoeging aan je tomatensoep door knapperige tofu croutons toe te voegen. Snijd tofu in blokjes, marineer ze in een mix van sojasaus, knoflookpoeder en olijfolie, en bak ze vervolgens in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Strooi deze smaakvolle croutons royaal over de soep voor een heerlijke textuurcontrast.
Je kunt ook kiezen voor croutons van (oud) brood. Zelf croutons maken lekker voor in de soep
Geroosterde pompoenpitten voor in je vegan tomatensoep
Voeg een knapperige textuur en een nootachtige smaak toe aan je tomatensoep door deze te bestrooien met geroosterde pompoenpitten. Deze kleine maar smaakvolle toevoeging geeft je soep een heerlijke crunch en extra voedingswaarde.
Vers brood
Serveer een kom dampende tomatensoep met een zijdezacht stuk vers brood aan de zijkant. Combineer dit met een smeuïge, vegan boter voor een heerlijke smaakervaring. Je kunt het brood gewoon zo eten of heerlijk in de rijke soep dippen.
Geroosterde knoflookbroodjes
Bereid eenvoudig geroosterde knoflookbroodjes door plakjes brood te besprenkelen met olijfolie en gehakte knoflook, en ze vervolgens in de oven te bakken tot ze goudbruin en knapperig zijn. Heerlijk bij een kom warme soep.
Vegan tomaten soep
Ingrediënten
- 2 uien
- 7 trostomaten
- 3 tenen knoflook
- 2 wortels
- 2 bouillonblokjes
- 1 liter water
Instructies
- Pel de uien en snijd in grove stukken en fruit de uien.
- Pel de knoflook en snijd in twee of drie stukken en doe deze bij de uien in de pan.
- Snijd de tomaten in 4 stukken en voeg toe aan de pan. Laat dit even 2 a 5 minuten mee bakken.
- Voeg de bouillon blokjes toe, roer het door elkaar en voeg het water toe. Laat het geheel koken. Zet de warmte bron uit en pureer de soep.