Vegan Halloween hapjes

Vegan Halloween hapjes

Halloween is overgewaaid uit Amerika en wordt elk jaar populairder. Het feest valt op 31 oktober en staat helemaal in het teken van griezelen, verkleden én natuurlijk: enge traktaties en snacks.
Wij delen graag een paar lekkere vegan Halloween hapjes met je gezond, eenvoudig én spooky!

Doodskop champignons … Vegan Halloween hapjes

Bij een horror-avond horen natuurlijk deze geweldige spookkopjes. Ze zien er creepy uit, maar zijn supergezond en verrassend simpel om te maken.

Zo maak je deze heerlijke vegan halloween snacks:

Je hebt witte champignons nodig.
– Gebruik de achterkant van een schoon penseeltje om vier oogjes in te drukken: twee aan elke kant.
– Snijd met een scherp mesje een neusje (twee schuine streepjes).
– Geef de hals een ‘kraagje’ door een paar dunne inkepingen in het steeltje te maken.
– Doe dit aan beide zijden van de champignon en snijd hem dan doormidden. Zo krijg je twee spooky gezichtjes per champignon.

Wist je dat champignons bomvol vezels, B-vitamines en antioxidanten zitten? Een creepy snack met een gezond hart! Alles doe je aan beide zijde en dan snijd je hem door. Champignons zijn super gezond lees er alls over in dit artikel: Alles over eetbare paddenstoelen

Mummie-tofu – Griezelig lekker & 100% vegan!

Deze spooky tofu-mummies zijn écht te leuk om te maken én lekker om op te eten!

Zo maak je deze vegan Halloween hapjes:

– Snijd een blok tofu in reepjes.
– Marineer kort in wat sojasaus en kruid met specerijen naar keuze. Zelf gebruik ik graag paprikapoeder, kurkuma en gemberpoeder.
– Bak de reepjes tofu 10 minuten in een koekenpan.
– Snijd vegan bladerdeeg in dunne repen en wikkel ze als mummie-bandages om de tofu heen.
– Bak de mummietjes in de oven. Normaal bak ik bladerdeeg 30 min op 180°C, maar nu kijk ik om de 10 minuten, omdat de reepjes dunner zijn en sneller gaar worden.
– De oogjes? Die maakte ik van blauwe bessen!

Super leuk om te serveren op een Halloweenbuffet of als griezelige snack tijdens een filmavond!

Variatietips: Vegan Halloween mummies

Wil je variëren met deze leuke Halloween mummies? Hier zijn een paar lekkere ideeën! Perfect voor op een borrelplank of om één van de varianten te kiezen als spooky snack.

Bananen-mummies
Snijd een banaan in de lengte doormidden. Wikkel beide helften in bladerdeeg en bak ze goudbruin. Super als zoete traktatie!

Wortel-mummies
Kook wortels ongeveer 10 minuten beetgaar. Snijd ze in de lengte doormidden (en eventueel ook door de breedte als ze groot zijn). Kruid naar smaak, wikkel in bladerdeeg en bak ze krokant.

Mummie-vega-worstjes
Een echte Halloween-klassieker: wikkel vegan worstjes in reepjes bladerdeeg en bak ze goudbruin. Voeg oogjes toe voor extra griezeleffect!

Vegan Halloween hapjes … Bladerdeeg skelet

Deze wordt een stuk mooier als je het met een rol bladerdeeg doet. Zelf heb ik plakjes gebruikt en daardoor is hij wat smaller geworden. Bladerdeeg skeletje met vegan boterhamworst, vegan kaas en gebakken champignons. Snijd de champignons in plakjes en bak deze. Leg de rol bladerdeeg uit, leg de plakjes kaas en worst in de midden naar beneden als de champignons gebakken zijn kun je deze er ook op leggen. Snijd aan de zijkanten het bladerdeeg in en vouw deze om en om naar beneden.

Vegan Halloween hapjes: griezelig lekkere borrelplank

Halloween is hét moment om creatief uit te pakken met spooky snacks. Van al deze vegan Halloween hapjes maak je in no-time een griezelig leuke borrelplank. Ideaal voor een feestje, filmavond of kindermiddag!

Maak je borrelplank extra feestelijk met:
Doodskop-champignons
Mummie-tofu of -worstjes
Spookachtige wortel- en komkommerkopjes
– En serveer er eventueel een creepy heksendrankje bij.

Gebruik een houten plank of serveerschaal en leg alles speels neer. Maak het af met mini pompoentjes, spinnenwebben of servetjes in Halloween-thema voor de ultieme sfeer.

Al deze plantaardige Halloween hapjes zijn niet alleen lekker, maar ook makkelijk te maken en leuk voor jong en oud!

Vegan feta bloedoogjes Halloween borrelhapjes

Maak mooie bolletjes van de vegan feta. Maak je handen nat met water om ze goed te kunnen rollen. Met tomatenketchup maak je een beetje bloed. Met een schijfjes olijf en een stukje blauwe bes maak je de oogjes helemaal af.

Mummie blikjes

Om het helemaal af te maken kun je leuke mummie blikjes maken. Wikkel de blikjes in met verband en plak er oogjes op.

Wij willen jullie een fijne Halloween toewensen en hopen dat jullie van alle lekkere hapjes zullen genieten.

Groene toverdrank smoothie

Wat is een Halloweenfeest zonder een magisch drankje? Deze vegan heksendrankjes zijn niet alleen griezelig leuk, maar ook nog eens gezond en helemaal plantaardig. Perfect voor bij je vegan Halloween borrelplank, een filmavond of als traktatie voor kinderen. Hier zijn twee verrassende recepten die je zo in je blender tovert.

Een romige groene smoothie vol vitamientjes, maar dan met een spooky twist!

Ingrediënten (voor 2 glazen):
– 1 banaan
– 1 kiwi
– 1 handje verse spinazie
– 1/2 avocado
– 200 ml ongezoete amandelmelk
– 1 el ahornsiroop of agavesiroop
– 1 tl spirulina (optioneel, voor extra groene kleur)
– IJsblokjes

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde smoothie. Serveer in een doorzichtig glas met zwart suiker of gesmolten pure chocolade langs de rand voor een extra griezelig effect. Garneer met een braam of een snoepoog bovenop.

Tip: Voeg een rietje met Halloween-versiering toe voor een feestelijk tintje!

Paarse bessen-elixer met bubbels

Een diep paars drankje met een lichte bite door chiazaad – mysterieus én voedzaam.

Ingrediënten (voor 2 glazen):
– 100 g blauwe bessen (vers of diepvries)
– 1 tl chiazaad
– 150 ml kokoswater
– 1 el citroensap
– 1 el ahornsiroop
– IJsblokjes
– Sprankelend (mineraal)water – optioneel

Bereiding:
Pureer de blauwe bessen samen met kokoswater, citroensap en ahornsiroop. Roer het chiazaad erdoor en laat het 10 minuten staan zodat het een licht gelei-achtig effect krijgt. Serveer met ijsblokjes en top eventueel af met wat bruisend water. Maak het af met een paar losse bessen of een prikker met een eetbaar Halloween-detail.

Deze gezonde vegan Halloween drankjes zijn niet alleen lekker, maar zorgen ook voor een verrassend effect op je griezelbuffet. Laat je gasten raden wat erin zit – en tover een glimlach op hun gezicht!

Wil je nog meer vegan Halloween-inspiratie?

Dan hebben wij iets gruwelijk leuks voor je! Ons super toffe e-book zit boordevol tips, creatieve ideeën en natuurlijk de lekkerste vegan Halloween-recepten. e-book, met allemaal tips en heerlijke recepten voor Halloween.

Maak je klaar voor een spooktaculaire Halloween-ervaring!
Op 31 oktober barst het feest los — een dag die zijn oorsprong vindt in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Canada, maar ook in Nederland steeds populairder wordt.

Waar ze in andere landen langs de deuren gaan voor “trick or treat”, vieren wij Halloween steeds vaker lekker thuis — met enge decoraties, leuke verkleedpartijtjes en vooral: griezelig lekkere hapjes.

Dit jaar wordt het extra bijzonder, want wij gaan voor een 100% diervriendelijke Halloween. Vol plant power, zonder enge ingrediënten, maar mét héél veel smaak en plezier

Dit is ook leuk om te lezen:

14 thoughts on “Vegan Halloween hapjes

  • Claire says:

    Wat een leuke ideeën! Vooral die champignons! Ga je het vandaag vieren met de jongens?

    • Yvonne says:

      Die vond ik ook zo leuk en erg lekker.

      Nee, ze zijn bij hun vader

  • Lindaschrijftop says:

    Wat zien de hapjes er spannend uit, vooral de doodshoofdjes super

    • Yvonne says:

      Ja echt Halloween. Zo leuk om te maken en nog leuker ze opeten!!!

  • Rory says:

    Wij doen hier niets aan Halloween, wel wordt Sint Maarten gevierd (lopen met een lampionnetje). De hapjes zien er wel on point uit, tikje luguber, maar dat is ook de bedoeling denk ik met Halloween.

    • Yvonne says:

      Sint Maarten hier ook inderdaad. Halloween wordt in Nederland wel steeds meer en meer gevierd, maar volgens mij niet met langs de deuren gaan. Wij hebben hier een spannende film gekeken en verder niets. De boys waren vooral bij hun vader

  • Frederique says:

    Ik vind de champignons echt geniaal. Erg origineel ook, niet eerder gezien!

  • Lekker creatief! Ik doe zelf niets aan Halloween, maar kijk nu al uit naar je ideetjes voor Sinterklaas/Kerstmis 🙂

    • Yvonne says:

      Dat zijn ook super leuke thema’s om mee bezig te gaan inderdaad

    • Yvonne says:

      Dank je wel. En ze zijn ook erg lekker. Dit jaar zijn de kinderen wel hier en gaan we samen lekker eten en een Halloween film kijken, wel al op tijd want de volgende dag gewoon weer naar school.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *