Vegan kaasbroodjes, zo maak je ze

vegan kaasbroodjes.

Vegan kaasbroodjes, deze heerlijke vegan blader deeghapjes zijn niet alleen heel erg lekker. Ze maken je borrel feestje of lunch bijvoorbeeld helemaal compleet.

Vegan kaasbroodjes

Voordat ik vegan was, vond ik kaasbroodjes erg lekker. Helaas zijn er weinig kant en klaar vegan kaasbroodjes. En eerlijk is eerlijk, zelf maken is net zo leuk en veel lekkerder. Zo kun helemaal jezelf de smaak bepalen.

Vegan bladerdeeg hapjes

Hapjes van bladerdeeg vind ik erg lekker en ze zijn vrij makkelijk om te maken. Zo maakte ik eerder al de vegan saucijzenbroodjes. Hoogtijd dan ook voor een vegan variant van de kaasbroodjes.

Deze veganistische kaasbroodjes zijn ideaal als tussendoortje, bij de borrel, op tafel tijdens een feestje of als lunchgerecht bijvoorbeeld.

Welke kaas voor de kaasbroodjes?

Tegenwoordig zijn er gelukkig heel veel soorten vegan kaas in de supermarkt. Je kunt eigenlijk elke kaas er wel in doen. Zelf doe ik er soms zelfs half kaas en half geitenkaas. Vegan kaas, welke soorten zijn er? of de Vegan geraspte kaas

Variatie tips op de veganistische kaasbroodjes

  • Wat ook erg lekker is, beetje crème fraiche of kookroom, daar wat verse bieslook door, kurkuma en dat op de bladerdeeg doen en daar dan overheen de kaas.
  • Kaas met gebakken uien. Uien eerst bakken ik de pan en dan verdelen over het bladerdeeg met de kaas.
  • Twee soorten kaas. Wat ik al eerder schreef half om half. Dit kun je ook doen met een pittigere kaas soort en een neutrale
  • Vegan kaas met verse brandnetels erg lekker!
  • Pesto met veganistische kaas.

Kun je de bladerdeeg hapjes van te voren klaar maken?

We krijgen regelmatig de vraag of je bladerdeeg hapjes ook van te voren klaar kunt maken.Deze bladerdeeg hapjes zijn warm het lekkerst. Je kunt ze maximaal een paar uur van te voren klaar maken. Doe het niet te lang van te voren, dan krimpt het bladerdeeg en wordt het taai. En na het maken kun je ze niet meer opwarmen.

Wil je het toch van te voren klaar maken. Maak ze dan klaar, maar doe ze nog niet in de oven. Bewaar ze een paar uur in de koelkast. Wil je ze verder van te voren klaar maken, bewaar ze dan in de vriezer en verwarm ze ongeveer een half uur voordat je ze wil gaan serveren.

vegan kaasbroodjes.
Afdrukken

Vegan kaasbroodjes

Gang Borrelhapje, Snack
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 10 stuks

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 75 gram vegan kaas

Instructies

  • Haal de plakjes bladerdeeg van elkaar. Laat even 1 min liggen. Snijd ze in vier stukken (vierkantjes) op de helft doe je de kaas. De andere helft maak je drie sneetjes met een mes en leg je op de andere met kaas. Druk aan elkaar en zet ze voor 20 a 30 minuten in de oven. Tot dat ze mooi goed bruin zijn.
  • Wil je geen mini kaasbroodjes? Dan kun je ze ook door de helft snijden.