Belgische vegan stoverij met frietjes
Gisteren weer een Belgische 🇧🇪klassieker gekookt: Belgische stoverij met frietjes . Heerlijk! Wat hierbij past is een super lekkere witloof salade.
Ingrediënten voor 3 a 4 porties
- 2 a 3 grote sjalotten
- 250 gr seitan van Nagel
- Teentje knoflook
- 5 laurierblad
- 3 witte boterhammen met flinke laag mosterd
- 750 ml bruin bier
- Peper en herbamare
- Optioneel arrowroot poeder
Bereiding
- 1. Snij de sjalotten in blokjes en bak aan in een beetje olie
- 2. Scheur het blok seitan in kleine stukjes en voeg toe bij de sjalot.
- 3. Pers het teentje knoflook en voeg samen met de peper en herbamare toe. Bak het geheel 5 min aan.
- 4. Voeg het bruine bier en de laurier blaadjes toe en leg boven op de boterhammen met mosterd.
- 5. Zet het geheel 30 a 40 min op laag vuur. Tussen door af en toe roeren.
- 6. Als je de saus liever iets dikker wil dan kan je een klein beetje (theelepeltje) arrowroot toevoegen. Meng dit wel eerst in een beetje water en goed mengen tijdens het toevoegen. Zet nog 5 minuutjes op laag vuur.
- 7. Serveren kan met friet en witloof salade.
Recept witloof salade
voor 1 a 2 persoon
- 1 witloof in stukjes
- 1 lepel vegan mayo
- 1 lepel vegan soja yoghurt
- ½ appel in kleine stukjes
- 5 Cherry tomaatjes in stukjes
- peper, herbamare en verse bieslook
Alles mengen en klaar!
Eet smakelijk!!
Amy Duinslaeger
One thought on “Vegan stoverij met frietjes”