VEGO chocolade taart

vego cholade taart

VEGO chocolade taart: Vandaag ga ik deze taart maken. Het is een RAW taart, ik hoef vandaag de oven niet aan te zetten. Vego chocolade taart, had jij er al van gehoord? Alles afzonderlijk lijkt me erg lekker, gecombineerd moet dat wel prachtige smaken opleveren. Dit recept ga ik maken, omdat het snel en simpel is. De rest van mijn tijd wil ik spenderen aan ontspanning op mijn verjaardag. Ik heb zo het vermoeden dat hij heerlijk gaat smaken. 

VEGO Fijne Hazelnoten Chocopasta spread 200g

Verfijnd met knapperige hazelnoten en echte sheaboter! Super lekker en natuurlijk veganistisch! En als je eenmaal de chocopasta leeggemaakt hebt, haal je eenvoudig het etiket eraf en het glas chocoladepasta wordt een Vego drinkglas! Dat is duurzaam!

Geschiedenis en oprichter Vego

In 2010 begon Nik aan een nieuw avontuur, hij opende een veganistisch biologisch fastfoodrestaurant VEGO Foodworld in Berlijn. Hij ontdekte dat er een gebrek was aan goede veganistische chocolade en samen met italiaanse chocolatiers ontwikkelde hij VEGO Whole Hazelnut Chocolate Bar. Daarna werd het assortiment snel uitgebreid, met onder andere de VEGO chocopasta die ik vandaag gebruik. 

Smaaktest en bereiding van de VEGO chocolade taart

De bereiding is simpel, alleen tussentijd moet je even afwassen, verder is het een makkelijk klusje. Ziet hij er niet prachtig uit? En dat in de korte tijd dat ik ermee bezig ben geweest. Dat doet me plezier. Nu moet ik hem natuurlijk wel even proberen, dat vind ik helemaal niet erg. Er gebeurt veel in mijn mond. allerlei structuren, het zuurtje van de roomkaas, verse van de aardbei, de heerlijke volle chocolade smaak. De onderste laag is zacht, en bovenop dat gestolde chocolade wat een lekker jeugdig, speels mondgevoel geeft. De koekjesbodem is zanderig en kruimelig. De kokos danst over mijn tong. De taart voelt vrij licht, terwijl hij vol zit met smaak. Hele lekkere verjaardagstaart. Ga jij hem ook eens maken?

vego cholade taart
Afdrukken

VEGO chocolade taart

RAW taart
Gang Dessert, Snack
Trefwoord chocolade, RAW, taart, VEGO
Voorbereidingstijd 0 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 8
Auteur Jubinka

Equipment

  • staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten

  • 200 gram koekjes
  • 100 gram kokos geraspt
  • 80 gram boter gesmolten
  • snuf zout

laag 1 chocolade VEGO

  • 200 gram VEGO
  • 200 gram roomkaas
  • handje aardbeien

laag 3 slagroom laag

  • 200 milliliter slagroom
  • 50 gram poedersuiker
  • 200 gram roomkaas

Garnering

  • handje amandelen gehakt
  • 35 gram pure chocolade gesmolten

Instructies

  • Maak eerst van de koekjes kruimels. Dit kan je makkelijk doen met een staafmixer of met een keukenmachine. 
  • Schep de kokos door de kruimels en daarna mag ook de zout en de boter erdoor geschept worden.
  • Doe de mix in de vorm en duw goed aan met je siliconen spatel en daarna met een glas. Vergeet ook niet om randjes te doen. Nu mag je hem even in de koelkast zetten.

laag 1 VEGO chocoladelaag

  • De VEGO even loskloppen met een mixer. Daarna de roomkaas loskloppen. Dan mag de roomkaas bij de VEGO. Nog even goed mixen. Schep in de bodem en maak glad. 
  • Aan de buitenste rand plakjes aardbei leggen. 

Laag 2 slagroomlaag

  • Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Klop de roomkaas los. Weer samenvoegen en nog even mixen. Nu mag ook deze laag bovenop de chocolade, beetje glad strijken. 
  • De gehakte amandelen heb ik er vervolgens op gedaan en wat gesmolten chocolade eroverheen gedrizzeld. 
  • Laat een paar uur in de koelkast opstijven, het liefst een nacht.
    Eet smakelijk! 

Dit is ook leuk om te lezen: