Pastinaakrepen
Bereidingstijd: 5 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
- Geschikt voor vegetariërs en veganisten
- Lactosevrij
- *Indien glutenvrij product, is dit gerecht ook geschikt voor personen die glutenvrij moeten eten.
Ingrediënten
- 2 kleine verse pastinaken
- 2 eetlepels olijfolie
- Bloem naar keuze* (geen zelfrijzende boem)
- Salt flakes (Mill & Mortar)
- 1 theelepel smoked hot paprika (Mill & Mortar) OF Happy Roots (Mill & Mortar)
Bereidingswijze
- Schil de pastinaken en snijd ze in dikke frieten.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Breng water aan de kook en kook de pastinaakfrieten ongeveer 2 à 3 minuten. Giet het water af en laat de frieten een minuut afkoelen in de pan.
- Besprenkel de pastinaakfrieten met olijfolie.
- Strooi de bloem, de kruiden en het zout over de frieten.
- Schud met de pan zodat alle frieten met een laagje bloem en kruiden worden bedekt.
- Leg de frieten verspreid op bakpapier in een ovenbakplaat.
- Plaats de frieten 30 minuten in de oven; schud ze na 15 minuten even om zodat ze aan beide kanten bruinen.
- Je kunt ze opdienen met veganaise of een andere saus.
Wortel
Wat ook erg lekker is om er wortel repen bij te maken. Je maakt ze precies hetzelfde klaar. De kruiden hoeven er niet perse op. Je kunt ook kiezen voor andere soort kruiden.
Puntparika
Wil je er helemaal een feestje van maken … Dan zijn reepjes puntntpaprika’s er ook wel erg lekker bij.
Meer lekkere recepten?