Auberginedip met rode paprika

Aubergine dip met rode paprika - vegan recept - vegan gourmetten

Deze Auberginedip met rode paprika is echt zo lekker, of je het nu bij een tapas tafel, vegan barbecue, bij de lunch of bij de borrel (of waar je maar wil) serveert. Het past altijd. Lekker op een toastje of stukje stokbrood bijvoorbeeld.

Dit gerecht serveer ik graag met stokbrood, warm naanbrood, wrap chips, pitabrood of…

Auberginedip met rode paprika voor 4 personen

  • 1 kilo rode paprika’s
  • 3 aubergines
  • sap van 1 citroen
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 4 el (extra vierge) olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je deze lekkere auberginedip met paprika

Verhit de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier

Snijd de paprika’s en aubergine door de midden en leg deze op de bakplaat. En rooster ze in 30 minuten. Doe ze daarna in een kom of pan en dek dit af laat ze dan afkoelen. Trek daarna de velletjes van de aubergine en verwijder bij de paprika zowel de velletjes als de zaadjes.

Pureer daarna de aubergine en paprika met de blender (of keukenmachine). Voeg het citroensap en de geraspte knoflook toe aan het mengsel en daarna ook de paprikapoeder, cayennepeper en olijfolie en dan alles nog een keer goed mengen. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Serveer het in een leuke kommetje of schaaltje met brood

Shoptips, hier vind je de leukste tapasschaaltjes

Zelf chips maken van wrap is heel makkelijk!

Snijd de wrap(s) in puntjes en leg ze dan op de bakplaat. Je kan ze nog kruiden door ze een beetje in te smeren met olie en daar dan kruiden op strooien, maar is voor bij dit gerecht niet echt nodig. Doe ze dan 10 a 15 minuten in de oven op 180 graden.

Aubergine dip met rode paprika - vegan recept - vegan gourmetten
Afdrukken

Auberginedip met rode paprika

Deze auberginedip met rode paprika ziet er niet alleen oogverblindend uit. Hij is ook onwijs lekker. Heerlijk dippen met verse groentes of op een lekker stuk vers stokbrood.
Gang Bijgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 kilo rode paprika’s
  • 3 aubergines
  • 1 het sap het sap van de citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • naar smaak zout en peper
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge

Instructies

  • Verhit de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Snijd de paprika’s en aubergine door de midden en leg deze op de bakplaat. En rooster ze in 30 minuten. Doe ze daarna in een kom of pan en dek dit af laat ze dan afkoelen. Trek daarna de velletjes van de aubergine en verwijder bij de paprika zowel de velletjes als de zaadjes.
  • Pureer daarna de aubergine en paprika met de blender (of keukenmachine). Voeg het citroensap en de geraspte knoflook toe aan het mengsel en daarna ook de paprikapoeder, cayennepeper en olijfolie en dan alles nog een keer goed mengen. Voeg naar smaak zout en peper toe

5 thoughts on “Auberginedip met rode paprika

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating