kikkererwtenstoofschotel: Plantaardig koken hoeft helemaal niet lastig te zijn, dat bewijst dit stoere recept. In de veganistische keuken wordt regelmatig gebruik gemaakt van kikkererwten. En dat is niet zomaar. Kikkererwten zijn niet alleen erg lekker. Ze zijn ook erg gezond en een goede leverancier van plantaardige eiwitten.
Vegan kikkererwtenstoofschotel wat heb je nodig?
- 200 gram kikkererwten
- 1 zoete aardappel
- 2 stengels bleekselderij
- 1 ui
- 3 wortels
- 1 a 2 tenen knoflook (geperst) (2 maakt het is pittiger)
- 250 gram gepelde tomaten uit blik
- 1 blokje bouillon
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
kikkererwtenstoofschotel hoe maak je het?
- Als je verse kikkererwten gebruikt zorg dan dat deze minimaal 9 uur weken. Hoe langer ze weken hoe zachter ze worden. Op tijd in het water zetten dus.
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Zet vervolgens een braad of koekenpan met een beetje olie op het vuur en bak de zoete aardappel hier in.
- Snijd ondertussen de uien, bleekselderij en wortels in stukjes en voeg deze bij de zoete aardappel in de pan. Regelmatig even roeren, husselen.
- laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze bij de andere groentes in de pan. En laat het geheel onder regelmatig roeren 10 a 15 minuten door pruttelen.
- Voeg nu ook de gepelde tomaten toe aan de pan
- voeg de kruiden (paprikapoeder en kerriepoeder) toe aan het gerecht. Alles steeds goed door elkaar husselen
- Pers de knoflook en ook deze mag dan bij de pan in
- Voeg tot slot de bouillon toe aan het gerecht alles nog een keer goed door elkaar husselen en dan nog even 5 minuten laten pruttelen.
Bij de kikkererwtenstoofschotel is het lekker om rijst, stokboord, naanbrood of gebakken aardappels te serveren. Alles gaat zeker helemaal op, tot de laatste kruimel! Wedden?!
Meer lekkere recepten:
Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram of @vegalifetyle
One thought on “Veganistische kikkererwtenstoofschotel”