Vegan Selderijsalade: Selderij ook wel bekend als selderie salade. Vaak denk je er niet aan om deze zelf te maken. Eigenlijk best jammer, want zelf gemaakt is die namelijk veel lekkerder en ook nog eens veel gezonder. Nee, het is geen hele gezonde salade met de mayonaise en de crème fraîche . Deze salade is ideaal voor op een toastje, voor bij de barbecue of …
Wat heb je nodig voor deze vegan selderijsalade?
DIT RECEPT IS VOOR ONGEVEER 450 GRAM SALADE
- 1 knolselderij
- een scheutje witte wijnazijn
- 5 eetlepels mayonaise (bijvoorbeeld deze)
- 1 theelepel mosterd
- 3 eetlepels crème fraîche (deze is o.a. vegan)
- 1 eetlepel peterselie
- peper en zout naar smaak
Hoe maak je deze vegan selderijsalade?
- Schil de knolselderij en snijd hem in grove stukken. Doe hem in de keukenmachine en snijd hem in gelijkmatige reepjes. Geen keukenmachine doe dit dan handmatig zo gelijkmatig mogelijk.
- Doe de reepjes selderij met de witte wijnazijn en peper en zout in een pan en blancheer in een paar minuten.
- Giet het gelijk af en laat de selderij uitlekken.
- De de selderij met de mayonaise mosterd, de crème fraîche, de peterselie en en eventueel wat peper en zout in een kom.
- Laat de salade minimaal een uurtje afgedekt in de koelkast staan. Zo kunnen de smaken goed intrekken.
Dit is ook leuk om te lezen:
- Vegan goulashsoep
- Vegan Paasbrunch met deze recepten wordt het (g)een eitje …
- Vier keer de lekkerste verse guacamole
Vegan Selderijsalade
Porties 0
Ingrediënten
- 1 knolselderij
- een scheutje witte wijnazijn
- 5 eetlepels mayonaise (bijvoorbeeld deze)
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel crème fraîche (deze is o.a. vegan)
- 1 eetlepel peterselie
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Schil de knolselderij en snijd hem in grove stukken. Doe hem in de keukenmachine en snijd hem in gelijkmatige reepjes. Geen keukenmachine doe dit dan handmatig zo gelijkmatig mogelijk.
- Doe de reepjes selderij met de witte wijnazijn en peper en zout in een pan en blancheer in een paar minuten.
- Giet het gelijk af en laat de selderij uitlekken.
- De de selderij met de mayonaise mosterd, de crème fraîche, de peterselie en en eventueel wat peper en zout in een kom.
- Laat de salade minimaal een uurtje afgedekt in de koelkast staan. Zo kunnen de smaken goed intrekken.
Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh says:
Wat een heerlijk recept! Dat ga ik binnenkort zeker een keer maken. Dankjewel!
Vega Lifestyle says:
Geniet ervan alvast.
Ingrid says:
Heerlijk ook op n broodje gezond
Vega Lifestyle says:
Oh ja daar is het ook heel erg lekker bij.
Ellen Snuverink says:
OHw wat een lekker recept! Dit is een van mijn favoriete smeerseltjes. En nu dus ook suikervrij! Helemaal top.
Vega Lifestyle says:
Deze vind ik zelf ook super lekker! Ja suikervrij een dierenleedvrij perfecte combi.
Saskia says:
nooit zelf gemaakt, koop hem meestal in een bakje. Maar nooit geweten dat het eigenlijk best eenvoudig was om zelf te maken.
Vega Lifestyle says:
Ja denk dat de meeste mensen het vooral kant en klaar kopen. Het is inderdaad makkelijk zelf te maken en zoveel lekkerder.