Vegan selderijsalade

vegan selderij salade zelf maken met dit heerlijke recept

Vegan Selderijsalade: Selderij ook wel bekend als selderie salade. Vaak denk je er niet aan om deze zelf te maken. Eigenlijk best jammer, want zelf gemaakt is die namelijk veel lekkerder en ook nog eens veel gezonder. Nee, het is geen hele gezonde salade met de mayonaise en de crème fraîche . Deze salade is ideaal voor op een toastje, voor bij de barbecue of …

Wat heb je nodig voor deze vegan selderijsalade?

DIT RECEPT IS VOOR ONGEVEER 450 GRAM SALADE

  • 1 knolselderij
  • een scheutje witte wijnazijn
  • 5 eetlepels mayonaise (bijvoorbeeld deze)
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels crème fraîche (deze is o.a. vegan)
  • 1 eetlepel peterselie
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je deze vegan selderijsalade?

  1. Schil de knolselderij en snijd hem in grove stukken. Doe hem in de keukenmachine en snijd hem in gelijkmatige reepjes. Geen keukenmachine doe dit dan handmatig zo gelijkmatig mogelijk.
  2. Doe de reepjes selderij met de witte wijnazijn en peper en zout in een pan en blancheer in een paar minuten.
  3. Giet het gelijk af en laat de selderij uitlekken.
  4. De de selderij met de mayonaise mosterd, de crème fraîche, de peterselie en en eventueel wat peper en zout in een kom.
  5. Laat de salade minimaal een uurtje afgedekt in de koelkast staan. Zo kunnen de smaken goed intrekken.

Dit is ook leuk om te lezen:

vegan selderij salade zelf maken met dit heerlijke recept
Afdrukken

Vegan Selderijsalade

Porties 0

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • een scheutje witte wijnazijn
  • 5 eetlepels mayonaise (bijvoorbeeld deze)
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel crème fraîche (deze is o.a. vegan)
  • 1 eetlepel peterselie
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Schil de knolselderij en snijd hem in grove stukken. Doe hem in de keukenmachine en snijd hem in gelijkmatige reepjes. Geen keukenmachine doe dit dan handmatig zo gelijkmatig mogelijk.
  • Doe de reepjes selderij met de witte wijnazijn en peper en zout in een pan en blancheer in een paar minuten.
  • Giet het gelijk af en laat de selderij uitlekken.
  • De de selderij met de mayonaise mosterd, de crème fraîche, de peterselie en en eventueel wat peper en zout in een kom.
  • Laat de salade minimaal een uurtje afgedekt in de koelkast staan. Zo kunnen de smaken goed intrekken.

8 thoughts on “Vegan selderijsalade

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating