Bij een lekkere taart denk je niet meteen aan een taart met groenten zoals deze Bloemkoolrijstevlaai. Echter ziet deze er wel heel aantrekkelijk uit en smaakvol uit. En hoe leuk is het om een keer een andere taart te serveren. Zelf vind ik het leuk om deze taart bij een high tea te serveren. Dit recept komt uit het boek Happy Recipe.
Bloemkoolrijstevlaai, wat heb je eigenlijk nodig?
Voor het deeg:
- 350 gram havermeel
- 1,5 theelepel baking soda
- 25 gram kokosbloesemsuiker
- 160 ml kokosmelk
- 110 ml gesmolten kokosolie
- 1,5 eetlepel citroensap
Voor de vulling:
- 500 gram bloemkool
- 300 ml kokosmelk
- 3 eetlepels agavesiroop
- 2 theelepels vanillepoeder
- 1 theelepel kaneel
- 4 eetlepels bruine rijstmeel
Voor de topping:
- Verse blauwe bessen
- Verse aardbeien
- Of andere versfruit naar keuze, bijvoorbeeld frambozen, mango, banaan etc.
Hoe maak je de bloemkooltaart?
De Bloemkoolrijstevlaai is lekker met een kop thee of warme chocolade melk erbij.
Happy Recipe:
- Auteur: Sam Loman
- Uitgerver: Thema
- EAN: 9789462722484
- Happy Recipe o.a. te koop bij bol.com
Dit is ook leuk om te lezen:
Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram of @vegalifetyle
Annabeth says:
Dat ziet er echt heel erg lekker uit. Deze ga ik zeker een keertje proberen.
else says:
Echt dit was een groot succes gisteren op de verjaardag van mijn dochter
Vega Lifestyle says:
gefeliciteerd alsnog
Vega Lifestyle says:
Die heeft ook veel lekkers inderdaad