Chili Sin Carne

Chili Sin Carne

Chili Sin Carne is de vegan vesie van Chili con Carne. Als kind aten we dit thuis nog wel eens. En eigenlijk vond ik het best lekker, daarom maakte ik mijn eigen vegan en gezonde variatie, kijk niet verder, hier staat ie!

Waar komt Chili Sin Carne vandaan?

Dit stoofgerecht komt uit het grensgebied tussen Mexico en de Verenigde Staten. Ergens in de 19e eeuw in Texas is het voor het eerst gegeten door het Amerikaanse leger, volgens documenten die zijn gevonden. De naam chili con carne is spaans en betekent chilipepers met vlees. De versie die ik maak is sin, zonder vlees en helemaal veganistisch.  

Wat neem ik erbij?

Deze versie is heerlijk om rijst bij te eten, couscous, quinoa of lekker in een tortillawrap. Ik kies voor aardappelpuree, ik heb nu eenmaal nog wat aardappels liggen. Je kunt er eindeloos mee spelen en combineren. Op een wrap is het natuurlijk ook erg lekker om wat avocado, of houmoes op te smeren en verse tomaatjes of een lekker bosuitje. Een beetje toast om de chili op te leggen kan ook heerlijk zijn. Rijst, natuurlijk lekker, dat dempt de pittigheid een beetje, in ons geval doet de puree hetzelfde en daarom perfect voor hier thuis. 

De lekkerste?

Ik voel gelijk hoe stevig hij is. Deze maaltijd maakt je hoe dan ook verzadigd. De vele groenten en hoe ik ze gesneden heb maakt het mondwaardig ultiem. De chili zoals ik hem gemaakt heb is niet erg pittig, hou je daar nu wel van een chilipeper of wat chilivlokken doet wonderen. Ik kan zeggen dat ik deze variant die ik nu gemaakt heb, lekkerder vind als die ik van vroeger ken. Deze is complexer, structuren zijn zo uitlopend en op den duur gaat die pittigheid ook heerlijk zijn stem verheffen. Een volle, verse, vullende, lekkere maaltijd. Ik verheug me nu al op restjes dag om de rest te kunnen eten.

Chili Sin Carne
Afdrukken

Chili Sin Carne

Porties 4
Auteur Jubinka

Ingrediënten

 • 1 grote pot kapucijners uitgelekt en schoongespoeld
 • 1 middelgroot blikje maïs uitgelekt en schoongespoeld
 • 1 prei snij in kleine stukjes
 • 1 grote ui in halve maantjes
 • 1 winterwortel in kleine stukjes
 • 250 gram champignons in plakjes
 • 1 theelepel sambal oelek
 • 1 rode paprika in grove stukken
 • 1 gele paprika in grove stukken
 • 1 middelgroot blikje tomatenpuree
 • 2 teentjes knoflook geperst
 • 200 gram tofugehakt
 • 2 eetlepel olie
 • 1 eetlepel sojasaus

Garneren

 • bosuitjes in ringetjes

Instructies

 • Tofugehakt kort aanbakken voor 5 minuten met de sambal en sojasaus. Haal uit de pan.
 • Bak prei, na 5 minuten, ui en knoflook toevoegen. Kort meebakken. 
 • Doe paprika's, champignons, wortel, maïs, bonen en tomatenpuree erbij. Laat 15 minuten bakken op zacht.
 • De gehakt erdoor, even op laten warmen.
 • Serveer met rijst of tortillawraps. 
  Eet smakelijk! 

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle