Chrysocolla

Chrysocolla een bijzondere edelsteen

Chrysocolla een prachtige blauwgroene steen, die soms ook in combinatie komt met de azuriet een prachtige blauwe edelsteen.

Chrysocolla is de zachtste steen van alle andere stenen. Het is geen energierijke steen zoals de kwarts, de rutielkwarts of rookkwarts en, in tegenstelling tot malachiet, azuriet en lapis – brengt het geen weggestopte emoties naar de oppervlakte. De belangrijkste rol is het kalmeren en inspireren. De kleur alleen al is rustgevend met een diep blauwgroen dat je doet denken aan een verre bergtop of de stilte op de bodem van de zee.

Werking van Chrysocolla

Chrysocolla, met associaties van rust, vrede, intuïtie, geduld en onvoorwaardelijke liefde. Voor degenen die klaar zijn om de lat hoger te leggen als het gaat om in hun persoonlijke kracht te staan, kan Chrysocolla een geweldig ondersteuning zijn om die zelf beperkende overtuigingen en negatieve emoties die je kunnen tegenhouden, weg te wassen. Het is een
steen van zelfbewustzijn. Door je negatieve gevoelens om te zetten in iets positiefs, helpt deze steen je om je levensvreugde te vinden en geeft het je dat vertrouwen en de motivatie om je eigen realiteit te manifesteren.

Hoe reinigt je de chrysocolla?

Om je chrysocolla schoon te houden en klaar voor actie. Kan je deze waterelement steen gemakkelijk onder natuurlijke water houden. Door het vaak schoon te maken spoel je de vastzittende energie weg en zo zorg je ervoor dat negatieve vibes worden weggevaagd. Je kan het ook op een seleniet schijf laten opladen.

Vindplaats

Afghanistan, Argentina, Armenia, Australia en Brazilië zijn enkele plekken waar je de chrysocolla kan vinden. Maar ze zijn echt in heel veel plekken te vinden.

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: