Hematiet

Hematiet edelsteen

Hematiet zit vol met helende eigenschappen. Het is alsof je een beschermende mantel over je schouder gooit. Deze steen brengt een diep oprecht vertrouwen, dankzij zijn vermogen om giftige emoties op hun spoor te houden. Het is verbonden met het wortelchakra , dat de basis is van onze stabiliteit, en het houdt ons elke dag helder.

Werking van de Hematiet

Hematiet brengt kracht. Het is een steen voor de geest. Als je vaak merkt dat je getriggerd wordt door de slechte buien en vibes van andere mensen, dan staat Hematiet altijd klaar om in te grijpen en ervoor te zorgen dat je geen spons wordt voor negatieve energie. Deze edelsteen helpt ook bij moed, wilskracht en zelfvertrouwen. Deze steen is een sterke wortelsteen en is verbonden met de wortelchakra en de zonnevlecht chakra. Deze zijn onze basis chakra’s waar onze zelfvertrouwen en gevoelens van veiligheid zitten.

Hoe reinigt je deze edelsteen het beste?

Bij de hematiet moet je rekening houden dat hij niet tegen water kan, want dan gaat hij rusten. Dus een snelle en makkelijke manier om je Hematiet te reinigen is rook. Ook kan je het reinigen met geluid, daarbij gebruik je een klankschaal of gong.

Vindplaats van deze edelsteen

Hematiet is dicht en zwaar en komt uit de diepten van Zuid-Afrika en de warmbloedige landen van Brazilië. Het wordt ook gevonden in de winterwonderlanden van het Franstalige Quebec rond de oevers van Lake Superior. Het kan ook worden gevonden bij de besneeuwde toppen van Zwitserland.

Dit is ook leuk om te lezen: