Tijgeroog

Tijgeroog een fijne edelsteen

Tijgeroog is een geel, bruin, roodbruine steen met strepen en een lichte glans. De edelsteen is een krachtige staan. Deze edelsteen staat voor zelfvertrouwen en innerlijke kracht. Het is echt een mooie en bijzondere steen.

De valkenoog is een blauwgrijze variant van deze mooie steen. De geelachtige variant wordt soms verkocht is het waardevollere kattenoog (chrysoberyl).

Werking van tijgeroog

Tijgeroog is een beschermende steen. Deze edelsteen die de aandacht naar binnen richt en kan de drager geluk brengen. De steen verwijdert negatieve energie en beschermt je hier ook tegen. De steen staat voor innerlijke kracht en zelfvertrouwen. Het wakkert je interne vuur aan waardoor zelfvertrouwen toeneemt en energie slurpende twijfels vervangen worden door innerlijke kracht.

Tijgeroog geeft inzicht in onszelf en anderen. Deze edelsteen helpt je om te aarden. Het is de steen voor wortel chakra, de zonnevlecht chakra en de sacrale chakra en met deze aardse steen gaan deze chakra’s samen in harmonie werken. Zonder een harmonische samenwerking van deze chakra’s kan kan het lastig zijn om je zelfverzekerd en op je gemak te voelen.

tijgeroog wat doet deze steen voor jou?

Hoe reinigt je de tijgeroog?

Een krachtige manier om je tijgeroog te reinigen is door het in aarde te stoppen. Begraaf de steen of het sieraard 24 onder de grond. Ben je bang dat het sieraard vies wordt? Dan zou je hem ook met rook kunnen reinigen bijvoorbeeld.

Vindplaats

De tijgeroog wordt op verschillende te vinden, zoals in Australië, Afrika, China en de Verenigde Staten.

Dit is ook leuk om te lezen: