Keukeningrediënten omtoveren tot natuurlijke make-up

DIY poeder, blush en bronzer - zelf make-up maken

Keukeningrediënten omtoveren tot natuurlijke make-up: Een beetje make-up kan je gezicht een heel frisse uitstraling geven, maar niet iedereen is blij met de chemische ingrediënten die veelal in make-up zitten. Gelukkig kun je zelf ook fijne make-up maken met een paar producten die je mogelijk al in huis hebt staan. Helemaal natuurlijk en vegan, dat is nog eens handig! In dit artikel lees je hoe je zelf een poeder, blush en bronzer maakt.

Keukeningrediënten omtoveren tot natuurlijke make-up … Hoe gaan we te werk:

Voor het maken van de translucent poeder, blush en bronzer heb je eigenlijk niet zo veel bijzondere ingrediënten nodig. Je hoofdbestandsdeel is arrowrootpoeder, dat je bijvoorbeeld ook kunt gebruiken voor het binden van sauzen. Voor de blush heb je bietenpoeder nodig en optioneel is hibiscuspoeder. Dit geeft een mooie roze kleur en is helemaal vegan en natuurlijk. Voor de bronzer gebruik je cacaopoeder en kaneel. Dat heb je vast al in je keukenkastje staan. Ook heb je (glazen) potjes nodig en een apart bakje om het vooraf goed in te kunnen mixen.

Keukeningrediënten omtoveren tot natuurlijke make-up … dit heb je nodig voor de blush:

Ingrediënten voor DIY blush

  • 4,5 theelepel arrowrootpoeder
  • 2 theelepel bietenpoeder
  • 0,5 theelepel cacaopoeder

Optioneel is het gebruik van hibiscuspoeder. Door 1 theelepel bietenpoeder en 1 theelepel hibiscuspoeder te gebruiken, wordt je blush iets meer perzik/zalmkleurig. Ook met de hoeveelheid cacaopoeder kun je spelen om een andere tint te maken.

Ingrediënten voor DIY bronzer

  • 3 theelepel arrowrootpoeder
  • 2 theelepel cacaopoeder
  • 2 theelepel kaneel

Ook voor de DIY bronzer geldt dat je deze hoeveelheden kunt aanpassen om de kleur van je bronzer beter aan te laten sluiten bij je eigen huidskleur. Kaneel kan bij sommige mensen een irriterende werking op de huid hebben. Test eerst even of jij gevoelig bent voor dit ingrediënt.

Ingrediënten voor translucent poeder:

  • 3 theelepels arrowrootpoeder
  • 0,5 theelepel cacaopoeder (optioneel)

Voor de translucent poeder geldt dat je eigenlijk al genoeg hebt aan de arrowrootpoeder. Dit vormt een heel dun laagje op de huid die alles mooi zacht maakt. Voor een lichte huid is dit witte poeder geen probleem, maar voor een iets gekleurde huid kun je een beetje cacaopoeder toevoegen zodat het niet zo wit is.

Het maken van de poeder, blush en bronzer is zo eenvoudig als het maar kan. Je mengt de ingrediënten in een kommetje en blijft dit roeren totdat alles goed gemengd is. Zorg er ook voor dat alle klontjes er uit zijn. Speel met de ingrediënten om jouw ideale kleur te mengen.

Vul je (glazen) potjes met je natuurlijke en vegan make-up en het is klaar voor gebruik! Dip voorzichtig de make-up kwast in de poeder, tik het overtollige poeder er af en breng het dan aan op je gezicht. Bijkomend voordeel is ook nog eens dat het super goedkoop is om te maken en dat je de arrowroot poeder en bietenpoeder ook voor andere DIY-projecten kunt gebruiken.

Dit is ook leuk om te lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *