Rookkwarts

rookkwarts wat is dit precies voor edelsteen?

Rookkwarts is een doorzichtige steensoort met een glasachtige glans die heel lichtbruin tot zwart van kleur kan zijn. Deze steen hoort bij de kwarts familie, en heeft zijn naam te danken aan de sporen van aluminium die in het kristal zit. De hele donkere rookkwarts die bijna zwart is staat bekend onder de naam Morion.

Werking van rookkwarts

De rookkwarts is echt een krachtige edelsteen om te aarden. Ook is hij ontstressend, aardend en reinigende steen. Het is een kristal die je helpt om bij je eigen energie te blijven. Om los te laten en te aarden het is een steen die in volledige harmonie werkt om een gezonde wortel chakra aan te moedigen. Zijn energie kan ook omhoog kruipen naar de zonnevlecht chakra, de plaats van transformatie, persoonlijke kracht en al die wonderbaarlijke krijgers energie. Het absorbeert negatieve energie.

Gebruik van de steen?

Je kunt de steen op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je hem dragen op je lichaam. Dit kan bijvoorbeeld als sieraad, armband of ketting bijvoorbeeld. Ook kun je de steen in je huis zetten, in je woonkamer of juist op je slaapkamer.

Mediteren

Je kunt de steen tijdens het mediteren in je hand houden. Of in beide handen een steen. Reinig de steen na gebruik en zet hem dan weer terug op de plek.

Hoe reinigt je de rookkwarts?

Zoals je al kon lezen is de rookkwarts geweldig in het opnemen van negatieve energie. Daarom is het belangrijk is om je rookkwarts regelmatig te reinigen. Je kunt natuurlijke bronwater gebruiken om je rookkwarts te reinigen. Droog de steen daarna wel goed af. Ook kun je de steen in de rook van salie houden. Let wel op van veel zonlicht kan hij verkleuren

Vindplaats rookkwarts

De rookkwarts wordt op verschillende plekken gevonden, zoals Afghanistan, Argentina, België, Bolivia, Brazilië en nog veel meer plekken.

Ben je opzoek naar iets speciaals met edelstenen?

Ben jij opzoek naar een leuk sieraad met een edelsteen? Dan ben je bij Beau Accessoires aan het juiste adres. Hier worden de sieraden met zorg en liefde gemaakt. En staat het er niet bij op de site wat je zoekt? Stuur dan gerust een mailtje.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen: