Vegan in Giethoorn

vegan in Giethoorn

Vegan in Giethoorn kan dat? Ja zeker kan dat en lekker ook. Het is even zoeken om leuke en lekkere hotspontjes te vinden waar je vegan kan eten.

Vegan eten in Giethoorn bij Fratelli

Waar je heerlijk vegan kunt eten en ze zeer meedenkend zijn dat is bij Fratelli. Fratelli, ze hebben 3 soorten pasta en verschillende salades vegan. En staan open voor ideeën en suggesties. Helaas zijn de pizza’s (nog) niet vegan. Ze hebben een heel groot terras waar je heerlijk buiten kunt zitten. Is het weer iets minder mooi, dan kun je ook prima binnen zitten in een sfeervol restaurant. Ik heb hier een van de pasta’s gegeten.

Brasserie de Pergola

Tijdens een bloguitje gingen we lunchen bij de Pergola. En toen ik aan de kok vroeg of er ook vegan opties waren, nam ze mij meteen mee naar de kaart en bespraken we samen de opties. Ik zei, maak maar iets lekkers. Ik lust zolang het plantaardig is alles. Ik kreeg echt een super lekkere vegan maaltijdsalade met verschillende gegrilde groenten, noten en zaden. Erg smaakvol.

Ze hebben (nog) geen vegan op de kaart staan. Maar je kunt er altijd binnenlopen en naar vragen. Wil je iets uitgebreider. Dan kun je van te voren bellen. Dan kan er met inkopen rekening mee gehouden worden.

Smits paviljoen

Hier heb ik zelf niet gegeten, wel iets gedronken. Dit is toch wel een zo niet het mooiste plekje van Giethoorn. Ook hier staat vegan niet op de kaart. Maar zijn er sowieso 3 opties op de kaart die vegan gemaakt kunnen worden.

Eetcafé Fanfare

Bij het langslopen van dit eetcafé zag ik ook vegan opties op de kaart staan. Ze hebben een redelijk terras buiten en binnen zag het er ook wel groot uit, zo van buitenaf.

Vegan picknick in een fluisterbootje

Wil je een romantisch diner of lunch? Maak dan een vegan picknickmand vol lekkers klaar en neem deze mee in een fluisterbootje..

Dit kan ook als je met een groepje gaat. Lekker dobberen op het water. Lekkere hapjes erbij en genieten maar.

Inspiratie nodig voor een vegan picknick? Wij hebben een super tof vegan picknick e-book voor je. En een fluisterbootje kun je huren bij Giethoorn Village

Giethoorn

Waar moet je vooral NIET zijn om vegan te eten in Giethoorn?

Bij het achterhuus kunnen ze niets vegans maken. En heel eerlijk vond ik het ook geen heel fijne plek. Wij hebben er een drankje gedaan en toen heb ik naar de vegan opties gevraagd. Maar dat was onmogelijk. Om naar het toilet te gaan moet je via een zij ingang en je wordt niet heel vriendelijk geholpen als je net zoals ik en vele andere achter mij aan, de hoofd ingang nemen. Voor een lekker drankje zoek ik de volgende keer dus wel een ander plekje.

Ja, ik heb een paar super leuke vegan tentjes gevonden, dat deel ik in een ander bericht. Waar ja sowieso niet moet zijn is bij Restaurant de Harmonie. De dame (eigenaar) is niet zo meedenkend en klant vriendelijk. Toen wij er met onze groep kwamen, vroeg ik naar de vegan opties. Dan moet jezelf maar kijken, ja maar er staat niets op de kaart. Dan kun je een leeg kopje krijgen. Voor mijzelf was ik allang weggeweest. Ze was echt erg lomp en onbeleefd. Ze bediende onze groep verder ook niet meer, dat liet ze daarna aan de ober over. En als je na het toilet wil, mag je een euro per persoon aftikken. Voor mij echt een nog go dus en iets waar ik zelf nooit weer heen ga.

Vegan eten in Giethoorn:

Bij Fratelli en Brasserie de Pergola heb ik zelf ook echt gegeten en ben ik echt heel tevreden over. Bij beide was het erg lekker. En beide zijn echt een aanrader.

Er zijn verschillende ijssalons die vegan schepijs hebben.

Heb jij nog een vegan tip laat het ons dan gerust weten en heb je er ook nog een leuke foto of foto’s bij die wij mogen gebruiken zou dat helemaal tof zijn.

Dit is ook leuk om te lezen: