Vianek, een fijn skincare-lijn?

Vianek beautyproducten

Vianek is voor mij een nieuwkomer in de beauty wereld. Toen ik gevraagd werd of ik deze producten wilde uitproberen en reviewen, was ik meteen enthousiast. Het merk beloofd veel goeds en moois voor huid en haar. Zes producten ga ik proberen en testen. Mijn bevindingen deel ik hieronder.

Wat is Vianek?

Vianek is een Pools skincare merk waar ik zelf nog nooit van had gehoord. Voor hun producten maken ze gebruik van biologisch gekweekte bloemen, kruiden, vruchten, natuurlijke oliën, boters en plantaardige gewassen.

Ze hebben onder andere producten voor het gezicht, haar en voor het lichaam. Alle producten van deze lijn zijn vegan en bovendien niet getest op dieren. Er worden zes verschillende lijnen aangeboden voor elk huidtype, of doel die je hebt voor je haar. Elke lijn bevat actieve ingrediënten die weer gekoppeld zijn aan geur en kleur.

  • Blauw: hydratatie van droge huid
  • Rood: Verstevigend en anti-rimpel voor een wat rijpere huid
  • Groen: verfrissend, reinigend van vette huid, gecombineerde en acne-gevoelige huid.
  • Oranje: voed elk huidtype 
  • Paars: versterkend van dunne en rode huid
  • Roze: kalmeert de gevoelige en geïrriteerde huid.

Verpakking

De stijl van Vianek vind ik fris, speels, duidelijk en vrolijk. De bloemen zijn telkens in andere kleuren, dit geeft aan tot welke serie het product hoort. Het geeft geen luxe gevoel, maar meer gezellig, toegankelijk, leuk en betaalbaar. Dat gevoel klopt ook nog eens. Wat opvalt is dat alle producten in het Engels zijn, maar de voetencrème is in het Pools. Achterop de flacon zit een lijst met ingrediënten, plus de gebruiksaanwijzing in het Nederlands. 

Vianek Hydraterende shampoo

“Heeft een mix van vochtinbrengende en beschermende bestanddelen. Glycerine, panthenol, haverproteine en tarwekiemolie, ze regenereren je haarschubben. Paardenbloemwortel voedt je haar en houdt vocht vast. Dit zorgt dat je glad, soepel en glanzend aanvoelt. Voor droog en normaal haar” Het schuimt goed en de geur is prettig, heel zacht, de geur kan ik niet geheel weerleggen. Het is doorzichtig van kleur en voelt wat plakkerig op mijn hand en het is best dun.

Vianek Hydraterende conditioner

“Bevat tarwekiemolie, linde- en hoefbladextracten en panthenol, dit hydrateert en heeft een gladmakend effect op je haar. Herstelt je haar en beschermt regen vochtverlies. Voor droog en normaal haar.” Het is een witte, zachte crème, met een lichte geur, het voelt licht aan. Mijn haar zou ik omschrijven als ‘normaal’, maar tegen een goed hydraterend product zeg ik graag “Ja”. De conditioner laat ik 3 minuten intrekken op mijn natte haar, uitspoelen en dan handdoekdroog maken. Tijdens het uitspoelen van mijn haar merk ik hoe glad het voelt. Met de borstel ga ik door mijn haar, dit gaat nu een stuk makkelijker dan anders met mijn andere conditioner. 

Vianek Versterkend Haarserum

“Dit is op basis van plantaardige analoge van siliconen die je haar verzachten, glanzend en glad maken. De amandelolie regenereert en voorkomt splijten en breken van je haarpunten. Sesamolie beschermd het haar tegen verschillende soorten schade door een dun laagje achter te laten.” Mijn haren zijn handdoekdroog en mijn gekamd. Op mijn handen doe ik een aantal druppels van het serum, onderin mijn haar breng ik het aan. De ruikt naar amandel, fris, erg lekker. Met de handige druppelaar kan ik makkelijk de goede hoeveelheid in mijn handen doen.

Na de verzorging van mijn haar, dus alle drie de producten, merk ik een soort speelsheid bij mezelf. Steeds moet ik even met mijn vingers door mijn haren glijden, iets dat ik gewoonlijk niet doe. De onderkant van mijn haar ruikt heerlijk en voelt zacht en glad. Daar houdt het niet op, de rest van mijn haardos voelt schoon, soepel en glad. Benieuwd of het steeds beter wordt. 

Vianek Hydraterende voetcrème

“Ingrediënten die hierin zitten zijn onder andere; extracten van paardenbloemblad en tarwekiemolie. Meteen merk je de hydraterende effecten van deze crème. Regelmatig gebruik zorgt voor een regeneratie van de droge en ruwe huid. Geeft bescherming tegen keratose.” De voeten worden toch vaak vergeten en dat terwijl ze ons de hele dag ondersteunen. Ik wandel graag, dit is dus een extra momentje om wat extra zelfliefde te tonen. Na een verfrissende douche, pak ik de crème erbij. Ik ga zitten om mijn voeten een massage geven met dit product. De geur is zacht, fris, het smeert lekker en wordt snel opgenomen in de huid. Gelijk voel ik een soepeler en zachtere huid. Het doet wat het beloofd, ik ben er blij mee!

Vianek Gezichtsserum

“Dit wordt aangeraden voor gevoelige en couperose huid. Er zitten extracten met sterke anti-verouderingseigenschappen in. Daardoor wordt collageen en elastine gestimuleerd om aangemaakt te worden. Hyaluronzuur en gehydrolyseerde tarweproteinen houden water vast in de diepere huidlagen en zo zorgt dat voor goede hydratatie. Met allantoine en panthenol verzacht het serum.” In mijn achterhoofd weet ik dat mijn huid sommige crèmes afwijst, zonder genade. Deze serum probeer ik met vertrouwen, het is op natuurlijke basis, dus wat kan er mis gaan? Na drie keer aanbrengen merk ik onrust in mijn huid, rond de neus, op de wangen en op mijn kin. Dat ligt niet perse aan dit product, mijn huid is echt gevoelig. Ik blijf het serum gebruiken op mijn voorhuid, dat is the safe-zone. De olie voelt fijn, trekt snel in en ruikt erg lekker. Mijn huid die best wat extra hydratatie kan gebruiken voedt zich aan de olie. Mijn huid is glader, heb minder fijne rimpeltjes en het voelt minder droog. Ben er zeker blij mee. 

Vianek verstevigend gezichtsmasker

“Dit masker heeft aardbei-extracten als basis. Dit masker is voor een rijpere huid, die versteviging, revitalisering en voeding kan gebruiken. Een unieke combinatie van oliën en antioxidanten, hiermee hydrateert, verstevigt en verzacht het rimpels. Regelmatig gebruik herstelt de vitaliteit van je huid en zorgt voor jonge uitstraling.” Voor dit masker heb ik een proefpersoon gevonden, omdat mijn huid al wat is uitgebroken door het serum. Bij het aanbrengen merken we een azijnachtige geur. In de verpakking zit flink wat van het product, ik breng dan ook een dikke, gelijkmatige laag aan. Het smeert lekker, met mijn vingers voel ik een korreltje af en toe. Zal dat van de aardbeien komen? Even 20 minuten wachten. De huid voelt fris aan, met een lichte dauw op het gezicht. Hydrateert de huid zeker, door de hydratatie verzacht het de rimpels. Heel fijn masker.

Welk product was voor mij de uitblinker?

Daar moet ik even goed over nadenken, het serum voor de huid heeft me onrust in mijn huid gebracht, maar ik voelde wel hydratatie, het masker kon ik zelf niet gebruiken, hier baalde ik van toen ik de resultaten zag. De voetencrème is een heerlijk product, waar ik ontzettend blij mee ben. Maar 1 product uitkiezen gaat me niet lukken, ik kies voor de haarverzorgingsproducten. Ze hebben me een zorgeloos gevoel gegeven, waarin ik aan mijn haren zat te plukken, met mijn handen door mijn haren borstelen en ermee aan het spelen was. Het haar voelt gezonder en ruikt lekker, is glad en valt mooier. Zou ik zeker aanraden.  Kortom, ik ben heel tevreden dus over deze vegan beauty producten.

Naast huidverzorgingsproducten hebben ze ook schoonmaakproducten.

Dit is ook leuk om te lezen: