Gratis uitstapjes of leuke dingen om te doen

Gratis uitstapjes wij zetten ze op een rijtje.

Gratis uitstapjes: Bij een gezellig dagje erop uit denk je al snel dat het heel veel geld kost. Het ligt er maar net aan wat je gaat doen. Er zijn heel veel gratis en super leuke dagjes weg te bedenken.

Gratis uitstapjes:

Het liefst gaan we er elk weekend lekker op uit. Een leuk uitstapje hoeft niet duur te zijn. Wij zetten de leukes GRATIS uitjes voor je op een rijtje. Deze uitstapjes zijn onder andere gratis:

  • buurtspeeltuinen
  • recreatiegebieden
  • strand
  • bos
  • natuurspeeltuinen
  • parken
  • markten en braderieën
  • lokale evenementen

Dagje de natuur (bos) in

In het bos kun je heel erg veel plezier hebben. Oké het is misschien niet heel origineel, maar wel heel erg leuk. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, natuur snuiven, beestjes zoeken of maak een leuke bos bingo.

Wil je meer avontuur? Ga dan eens naar een belevingsbons of een blotevoetenpad.

In elke provincie zijn er meerdere leuke bossen en/of natuur gebieden.

Dagje Giethoorn

Giethoorn zelf is helemaal gratis, je kunt er heerlijk lopen, bootjes kijken en de winkels bezoeken. Je kunt zelf lekkere picknick spullen meenemen om daar langs de kant op te eten. Niet meer gratis, maar wel super leuk een bootje huren.

Hier kun je meer lezen over Giethoorn: Wat is er te doen in Giethoorn?

Vliegtuigen kijken

Dit vond ik vroeger een super leuk uitstapje, toen had ik nog nooit een vliegtuig van dichtbij gezien. Mijn kinderen vonden dit jaren gelden ook erg leuk. Op Schiphol kun je gratis naar het panoramaterras. Hier kun je van heel dichtbij vliegtuigen bekijken en ze zelfs zien opstijgen en landen. En nog leuker er staat ook een vliegtuig waar jezelf in kunt om te kijken hoe een vliegtuig er van binnen uit ziet.

Gratis uitstapjes  zoals vliegtuigen kijken.

Het strand

Helaas wonen wij niet dichtbij het strand. Hierdoor voelt een dagje strand wel meteen als een heerlijk uitje. Het geluid en het heerlijke briesje van de zee, de geur van zonnebrand voelt voor ons als het ultieme dagje uit.

Picknicken op het strand, neem zelf een goed gevulde koelbox mee naar het strand. De hapjes en drankjes aan de kust zijn namelijk niet echt goedkoop.

Waterplassen

Woon je net zoals wij niet dicht bij de zee? geen noot ook bij de gewone strandjes kun je heerlijk vertoeven en genieten van zon, water en relaxen.

De mooiste zwemplassen van Drenthe

Door heel Nederland zijn heel veel leuke waterplassen. Zowel kinderen als volwassenen kunnen zich hier uren vermaken. Ga je met jonge kinderen vergeet dan zeker de emmertjes en schepjes niet.

Op zoek naar hunebedden in Drenthe

Vooral in Drenthe staan nog hunebedden. In Overijssel 1 of 2 en in Groningen zijn ook nog een paar hunebedden te vinden. Vroeger hadden ze niet door wat deze hunebedden waren en werden ze gewoon gesloopt. Een hunebed is een prehistorische grafkamer, die je herkent aan grote stenen. Hoe ze deze grote stenen vroeger zo op elkaar hebben kunnen stapelen is een groot raadsel. Zelf ben ik in Drenthe vlakbij twee hunebedden opgegroeid. Maar de hunebedden het blijft een indrukwekkend gezicht om ze te zien. De meeste hunebedden staan in een mooie, natuurrijke omgeving. Namelijk midden in de natuur. Deze natuurgebieden zijn rijk aan heide, bos en mooie zandvlakten.

Fietsen

Ja, nu hoor ik je denken … Dit doe ik elke dag al. Als je een leuke fietsroute pakt is fietsen heel anders dan wanneer je naar je werk of de winkel fietst. Je kunt een een kaart pakken, of Google maps, bij de hand houden en kijken wat er in de omgeving te zien is. Of stap juist op de fiets zonder doel. Zo ontdekt u nieuwe plekjes. Wie weet wat je tegenkomt? En vergeet ook nu niet om je waterfles en lekkere hapjes voor een pauze onderweg mee te nemen.

Wildplukken

Wildplukken is ook super leuk. Er zijn verschillende wildplukplekken. In het bos of het park zou het ook kunnen. het is super leuk, om op onderzoek uit te gaan wat je allemaal in de natuur kunt vinden en op kunt eten.

Wildplukken, wat zijn de regels?

Foto’s maken

Tegenwoordig heeft iedereen een fotocamera op de telefoon die mooie foto’s maken. En wat is er nu leuker, dan om op pad te gaan en mooie foto’s te maken. Zelf vind ik het erg leuk om foto’s van dieren, bloemen en de omgeving te maken. Zo kan ik helemaal op gaan in het maken van foto’s van de diertjes die ik tegen kom in de natuur. Geen zin om ver van huis te gaan? Maak dan mooie foto’s van omgeving, huisdier of bloemen in de tuin.

Dit zijn onze tips voor gratis uitstapjes. Heb jij nog leuke tips, laat het ons dan zeker even weten.

Nog meer leuke erop uit tips:

Nicole van Meisje Eigenwijsje heeft meer goede tips: Geld besparen dagje uit

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *